Eerste elftal

Van Wolfswinkel reageert op Weghorst-geruchten: "Nummer negen blijft op mijn rug"

Van Wolfswinkel reageert op Weghorst-geruchten: "Nummer negen blijft op mijn rug"

FC Twente verloor op zondagmiddag met 2-1 van AZ. Het verschil tussen de twee ploegen is nu slechts twee punten in het voordeel van de Tukkers. Naast het teleurstellende resultaat was er ook goed nieuws vandaag. Ricky van Wolfswinkel maakte bekend dat hij heeft bijgetekend voor één seizoen bij de club uit Enschede. Ook heeft hij een grappige boodschap voor Wout Weghorst, die gelinkt wordt aan FC Twente.

Na afloop van de wedstrijd verschijnt hij voor de camera en ontvangt hij felicitaties vanwege zijn contractverlening. "We gaan nog eventjes door inderdaad. Ik voel me heel goed en je zegt natuurlijk expres 35 jaar, maar ik kijk niet zo graag naar mijn leeftijd. Ik kijk vooral naar hoe fit ik nog ben", vertelt hij bij ESPN.

Dan begint de spits over de wedstrijd. "Ik vond dat we goed begonnen, met het hoog druk zetten vooral alleen laag verdedigend gezien hadden we het wel lastig. In de tweede helft zijn we er niet aan toe gekomen. Die goal valt veel te snel. Dan is die tweede zonde. Bij Steven Gerard was het ook een keer, wij hebben onze eigen Steven. Zonder dollen, wij zijn er om hem op te vangen. Alec is heel belangrijk voor ons en dat gaat hij ook zijn voor ons in de komende wedstrijden. We gaan nog twee wedstrijden vol gas geven."

"We worden niet nerveus. We hebben alles in eigen handen. We moeten alles wat we gepresteerd hebben meenemen en dan eindigen waar we verdienen te eindigen. Dit kan gebeuren en ik had het liever anders gezien maar het zij zo. Op naar volgende week. Wij kijken gewoon naar onszelf en daar hebben we alle vertrouwen in, dus als het aan ons ligt worden we gewoon derde."

Dan krijgt hij nog een korte vraag over zijn relatie met trainer Joseph Oosting. "Ik voel de waardering vanuit hem, maar ik ben echt blij dat ik op deze plek ben met deze club." Ook wordt de mogelijke komst van Weghorst nog even aangehaald. "Dan gaan we een bakkie koffie doen en dan gaan we een mooi seizoen in. We moeten het nu doen met deze selectie en we gaan zien wat er volgend seizoen verandert. Alleen zolang ik bij FC Twente zit verwacht ik de nummer negen op mijn rug", besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties