Eerste elftal

Van Wolfswinkel toch niet helemaal tevreden na riante overwinning en legt uit waarom

Van Wolfswinkel toch niet helemaal tevreden na riante overwinning en legt uit waarom

Na de wedstrijd tegen Excelsior (0-3) is Ricky van Wolfswinkel gedeeld topscorer van FC Twente. De spits heeft er nu tien inliggen, hetzelfde aantal als Sem Steijn. Zijn eerste zeven goals kwamen als invaller, de laatste twee wedstrijden als basisspeler is Van Wolfswinkel goed voor drie doelpunten. Tegen Excelsior maakte hij er twee in acht minuten tijd.

"Als je praat over de beste manier om een wedstrijd te beginnen, dan hebben we dat laten zien", blikt Van Wolfswinkel in gesprek met ESPN terug op de wedstrijd. "Het is wel jammer dat je dat niet uitbreidt. Dit zijn wel wedstrijden waar je dan uiteindelijk hoopt om met 0-5 of misschien wel 0-6 weg te gaan. Aan het einde moet je ook nog uitkijken dat je geen goaltje tegen krijgt. Laten we het erop houden dat we geweldig begonnen zijn, waardoor Excelsior misschien ook anders ging spelen. Wij staan 0-3 voor, dat is echt heerlijk."

Ondanks de 0-3 overwinning was er geen feeststemming in de kleedkamer na de wedstrijd. "We zijn een team dat door wil blijven pushen. We zijn ook personen die allemaal een eigen ego hebben, goaltjes willen maken en belangrijk willen zijn. De trainer gaf het ook aan: aan het einde van het seizoen kan doelsaldo misschien ook nog belangrijk zijn. Dan is het wel zonde dat je na zo'n geweldige start op 0-3 blijft hangen."

Waarom lukt het dan niet om door te pushen? "Je ziet het vaker in het voetbal. Eigenlijk is het een soort van gespeeld, om het zo maar even heel brutaal te zeggen. Jongens gaan dan ook meer onbevangen spelen, meer risico in het spel leggen. Dan gaat zo'n wedstrijd toch even anders dan het eerste kwartier. Laten we het daarop houden. Maar uiteindelijk zijn we zo in de bus heel blij, hoor", aldus de 35-jarige spits.

Voor Van Wolfswinkel was het op persoonlijk vlak ook balen dat het minder ging na de 0-3. Hij had graag een hattrick gemaakt. "Ik heb ook een ego, ik ben ook gierig voor de hattrick. Ik gaf het ook aan aan Steijn en Vlap, die zijn soms natuurlijk ook op zoek naar goals. Dan gun je elkaar wat. Als ik er één scoor en we staan 3-0 voor, ben ik zo iemand die hem afgeeft. Als iemand op twee goals staat, gun ik het ook om zijn hattrick te maken. Dat is iets wat in ons team leeft. Ik denk dat dat ook de kracht van ons team is. Niemand loopt te zeuren als ik die bal uiteindelijk gewoon pak (bij de penalty die uiteindelijk niet doorging, red.), maar het mocht niet."

Voor Van Wolfswinkel was het zijn tweede basisplaats op rij. Hoe voelt dat fysiek? "Goed. Twee weken geleden lag ik er even aardig af met een griepje. Dat heeft wel even impact gehad. Door minuten te maken en in de basis te beginnen, word je fit. Ik heb dat meestal weer redelijk snel onder controle. Ik voel me met de dag beter worden. Dat is heerlijk. We gaan gewoon lekker doorpushen, ik zelf ook. De concurrentie is er. We hebben Myron (Boadu, red.) op de bank, we hebben veel jongens op de bank die ready zijn voor een basisplaats. Dat is uiteindelijk de kracht van ons Twente."

"Natuurlijk ben ik op leeftijd, maar het gaat erom wat je kan laten zien op het veld. Daarin laat ik nog de frisheid zien, zo voelt het ook. Dat is voor mij het allerbelangrijkste", besluit Van Wolfswinkel met een grote glimlach op zijn gezicht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties