Eerste elftal

Van Wolfswinkel verklaart grote verschil tussen uit- en thuiswedstrijden

Van Wolfswinkel verklaart grote verschil tussen uit- en thuiswedstrijden

Net als afgelopen zondag heeft de wedstrijd van vandaag opnieuw een speciaal randje voor Ricky van Wolfswinkel. De spits speelde in het verleden voor zowel FC Utrecht als Vitesse, maar bij laatstgenoemde zal hij warmere gevoelens hebben. Het was de huidige technisch directeur van FC Twente die hem als jonge speler naar Vitesse haalde. In 2017 was Van Wolfswinkel de grote held door in de bekerfinale tegen AZ beide goals te scoren. Vandaag moeten alle sentimenten even worden geparkeerd en is het de bedoeling dat hij zijn oud-werkgever pijn gaat doen.

Dat zal niet zo makkelijk gaan als de eerste wedstrijd van dit seizoen in de Grolsch Veste. Toen won FC Twente eenvoudig met 3-0. Van Wolfswinkel zelf scoorde toen niet. De wedstrijd in Enschede was ook de eerste van trainer Phillip Cocu. Vanavond zal er een totaal andere ploeg staan, al gaat het de Arnhemmers nog altijd niet voor de wind. Al zes wedstrijden op rij werd er niet gewonnen in de eredivisie.

FC Twente hoopt het negatieve sentiment rondom de uitwedstrijden tegen Vitesse te doorbreken. Slechts twee keer won FC Twente dit seizoen een treffen op vreemde bodem. En ook Van Wolfswinkel zelf kan wel een succesje gebruiken. Hij staat al twee wedstrijden droog. "We gaan niet met een ander gevoel naar die wedstrijden en spelen ook niet anders", aldus de spits in gesprek met de Tubantia.

"Feit is wel dat je in uitwedstrijden wat meer je motivatie uit jezelf en het team moet halen, terwijl we thuis maar De Grolsch Veste hoeven in te lopen, of de energie spat er van alle kanten van af.” Vorig seizoen was FC Twente in de tweede helft van het seizoen ongenaakbaar in uitwedstrijden. Mede daardoor eindigde de ploeg op de vierde plek. Van Wolfswinkel weet dat de ploeg toen ook anders speelde.

"Vorig jaar scoorden we veel meer uit de omschakeling en het druk zetten. Nu zijn we voetballend dominanter en dringen we tegenstanders bij fases echt terug. We zijn vaster en beter aan de bal geworden en hebben daardoor meer controle in wedstrijden. Maar we zetten dat nog te weinig om in kansen en doelpunten", besluit hij in gesprek met Leon ten Voorde. De aanvalsleider weet inmiddels dat vandaag dé dag is om de kansen wél af te maken. Bij winst neemt FC Twente de derde plek over van PSV dat dinsdag met 1-0 onderuit ging bij degradatiekandidaat FC Emmen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties