Eerste elftal

Van Wolfswinkel vond het 'om te janken': "Dat maakt het extra pijnlijk"

Van Wolfswinkel vond het 'om te janken': "Dat maakt het extra pijnlijk"

FC Twente heeft drie hele dure punten verspeeld tegen RKC Waalwijk. Op bezoek in Brabant gingen de Tukkers met 1-0 onderuit. Het enige doelpunt viel in de 89e minuut en dat betekent dat nu alleen AZ en PSV nog zonder puntverlies zijn in de eredivisie. FC Twente had de eerste helft pech door op de lat en de paal te schieten, maar creëerde daarnaast bijna niets. Na afloop stond invaller Ricky van Wolfswinkel voor de camera en sprak de volgende woorden.

"Het was om te janken. Je geeft geen kansen weg, maar je speelt zelf ondermaats. Je geeft te weinig energie, hetgeen we er normaal wel inleggen. Dat was vandaag niet aanwezig en dan valt het de verkeerde kant op." Hoe kan dat dan? "Als je het weet mag je het ons komen vertellen. Helaas zitten dit soort wedstrijden bij elke club in een seizoen en bij ons ook vandaag. Dan is het moeilijk om toch het momentum te vinden. We geven niets weg tot de laatste minuut. Dat maakt het verlies extra pijnlijk. Maar zelf doe je uiteindelijk ook te weinig om die wedstrijd te winnen."

"We kijken naar onszelf en we hebben de kwaliteiten om hier gewoon te winnen", vervolgt de spits. "Iets wat je ook moet doen. We krijgen dat niet voor elkaar door er te weinig energie in te leggen. In de eerste helft hebben we te weinig diepgang en leggen we er maar één bal achter. Dat zijn dingen waar je wel naar moet blijven zoeken. Dan moet je forceren en dat hebben we vandaag op geen enkel vlak gedaan."

Ik dacht dat het een penalty was, maar je gaat ervan uit dat de VAR dat goed controleert. Maar daar lag het niet aan. Natuurlijk win je dan waarschijnlijk wel de wedstrijd, maar we moeten gewoon kijken naar het feit dat we niet goed genoeg waren." Dat betekent dat jullie niet meer foutloos zijn. Doet dat je dat nog iets? "Dat maakt geen moer uit. Het is gewoon pijnlijk dat je verliest, ongeacht dat het een foutloze reeks had kunnen zijn", besluit hij in gesprek met ESPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties