Eerste elftal

Van Wolfswinkel zag emoties oplopen: "Hij was heel boos"

Van Wolfswinkel zag emoties oplopen: "Hij was heel boos"

FC Twente heeft de drie punten in eigen huis weten te houden tegen Vitesse. De wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs, maar in het voetbal blijven de punten het belangrijkste. Een kampioenschap met iedere week slecht voetbal, daar zullen de meeste supporters wel voor tekenen. Toch zien ze het liefst resultaat in combinatie met mooi voetbal. Dat heeft ook de voorkeur van FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel.

"Het was niet best. We hebben de kans gehad, en ook ik, om de score uit te breiden, maar het was niet goed genoeg. Goed genoeg voor de winst, maar niet genoeg voor het niveau dat wij nastreven", aldus Van Wolfswinkel in gesprek met Paul Schabbink van RTV Oost. "We willen beter en stappen maken en dan speel je het liefst niet zulke wedstrijden. Maar uiteindelijk zijn we wel zo ver dat we dit soort wedstrijden winnen."

Veel tijd is er niet, want zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd. "Even snel genieten van de overwinning en kijken naar de punten die we beter willen doen." Eén van de aandachtspunten is de wedstrijd op slot gooien door de 2-0 te maken. "Dat lijkt me vrij handig als je wat makkelijker de wedstrijd uit wil spelen. Het was zoeken naar die 2-0 en die kwam niet. Dan blijft zo'n wedstrijd toch een beetje vervelend. Als je die tweede maakt kan je ook zomaar die derde en vierde maken. Het bleef hangen op één."

Bij het uitbreiden van de score kan iemand zich ook beter een slippertje veroorloven, zoals Sem Steijn. Nadat hij de ploeg op 1-0 had gezet ging hij in de fout en scoorde Vitesse de gelijkmaker. Tot opluchting van Steijn, de supporters en ook van Wolfswinkel werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Kritisch als Steijn is, was hij niet blij met zijn eigen actie. "Hij kan wel eens boos worden, en hij was aardig boos op zichzelf. Je probeert nog te zoeken naar een overtreding, maar hij was heel boos op zichzelf. Hij weet dat hij daar de bal niet mag verliezen. Gelukkig pakt het allemaal goed uit", besluit Van Wolfswinkel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties