Eerste elftal

Van Wonderen hoopt FC Twente op dezelfde manier als vorig seizoen te verrassen

Van Wonderen hoopt FC Twente op dezelfde manier als vorig seizoen te verrassen

FC Twente speelt vanavond om 21:00 thuis tegen sc Heerenveen. Vorig seizoen eindigde het onderlinge duel in De Grolsch Veste in 3-3. Het was een duel waarin FC Twente kampte met veel afwezigen. Ondanks dat wist FC Twente een 0-1 achterstand om te buigen naar een 3-1 voorsprong. Helaas maakte ook sc Heerenveen een comeback en werd het laat in de wedstrijd 3-3.

In het duel in Enschede werd er driemaal uit een corner gescoord: één keer door FC Twente en twee keer door sc Heerenveen. De 0-1 werd in eigen doel gewerkt door Mees Hilgers, de 1-1 kwam via een knappe kopbal van Robin Pröpper en de 3-3 werd gescoord door Rami Kaib. sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen hoopt FC Twente weer via corners te kunnen verrassen. "We hebben het niet expliciet over die wedstrijd gehad, maar we hebben nog wel even aangehaald dat we toen twee keer uit een spelhervatting gescoord hebben."

FC Twente heeft niet veel lange spelers op het veld staan. Toch krijgen de Tukkers weinig tegengoals uit corners. Alleen op bezoek bij FC Schalke 04 in de voorbereiding kreeg de ploeg van trainer Joseph Oosting een doelpunt tegen uit een hoekschop. Vanavond zal FC Twente extra op zijn hoede moeten zijn voor de corners tegen.

Vorig seizoen miste FC Twente een bult sterkhouders bij het thuisduel tegen sc Heerenveen. Joshua Brenet (uit selectie gezet), Ramiz Zerrouki (schorsing), Michal Sadílek en Virgil Misidjan (beide blessure) waren bijvoorbeeld afwezig. Ondanks dat deed FC Twente, dat daarvoor twee wedstrijden op rij had verloren, er alles aan om een overwinning te boeken. Dit lukte net niet. Het was een waar spektakelstuk. Bekijk de samenvatting van de wedstrijd onder de volgende alinea.

Dat was echter niet de enige thuiswedstrijd die FC Twente vorig seizoen tegen sc Heerenveen afwerkte. Ook in de play-offs kwamen de ploegen elkaar tegen. Toen was een in bloedvorm verkerend FC Twente veel te sterk voor sc Heerenveen en won het met 4-0. Bekijk de samenvatting onderaan het artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties