Eerste elftal

Van Wonderen houdt hoop: "Hadden FC Twente flink in de greep"

Van Wonderen houdt hoop: "Hadden FC Twente flink in de greep"

FC Twente won donderdag met 1-2 op bezoek bij sc Heerenveen. Daardoor verschafte de ploeg van trainer Ron Jans zichzelf een goede uitgangspositie in de halve finale van de play-offs. Zondag om 14:30 uur staat de returnwedstrijd in De Grolsch Veste op het programma. sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen houdt vertrouwen om door te gaan naar de finale.

"Van de uitwedstrijden tegen de top-vijf hebben we vier keer niet verloren. We hebben wapens in de ploeg, die het andere teams lastig kunnen maken", vertelt Van Wonderen op de officiële website van sc Heerenveen.

Van Wonderen blikt terug op de wedstrijd van donderdag. "In de eerste helft hadden we het lastig, maar het lukte ons om dat om te draaien. We kwamen terug in de wedstrijd. In de tweede helft had ik het gevoel dat we ze flink in de greep hadden, zonder dat we echt veel kansen creëerde. Maar waar ligt het dan aan dat het beeld veranderde, kwam dat omdat Twente terugzakte of omdat wij de schroom van ons afgooiden?"

Het had donderdag ook zomaar de andere kant op kunnen vallen: vlak voor de 1-2 schoot Gijs Smal de bal op zijn eigen paal. "Voor hetzelfde geld gaat 'ie via de binnenkant van de paal en win je 'm. Nu verlies je de wedstrijd zelfs nog, waardoor je toch een soort kater hebt. Dit hebben we vaker gezien. Er gebeuren soms dingen die je niet helemaal kunt verklaren. Er zit een stukje onvoorspelbaarheid in de ploeg", aldus de voormalig assistent-trainer van FC Twente.

sc Heerenveen heeft dus een 1-2 achterstand goed te maken tegen FC Twente. "Maar we hoeven niet het hele strijdplan om te gooien. Ik vind sowieso dat je dicht bij jezelf moet blijven. De vechtlust die de ploeg liet zien, gaf mij wel voldoening. Ook na afloop hoorde je dat de mensen een leuke wedstrijd hebben gezien", besluit Van Wonderen.

Zondag om 14:30 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste, waar Pol van Boekel de scheidsrechter zal zijn. Het duel wordt live uitgezonden op ESPN 1. Voor de wedstrijd zijn momenteel iets meer dan 28.000 kaarten verkocht. Wil je nog kaarten kopen? Klik dan hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties