Eerste elftal

Van Wonderen weet wat nodig is om van 'complete ploeg' FC Twente te winnen

Van Wonderen weet wat nodig is om van 'complete ploeg' FC Twente te winnen

FC Twente gaat vanavond voor de tweede keer dit seizoen op bezoek bij sc Heerenveen. Eerder dit seizoen verloren de Tukkers onnodig met 2-1 in het Abe Lenstra Stadion. Vanavond kan FC Twente revanche nemen door de eerste klap uit te delen in de play-offs. Om 18:45 uur gaat de wedstrijd van start.

sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen is niet bang voor FC Twente. "We hebben dit seizoen twee keer kansloos van Ajax verloren, maar tegen alle andere ploegen hebben we aangetoond competitief te kunnen zijn. Ook tegen FC Twente. Dat is ook wat ik in de kleedkamer heb aangegeven, dat moet vertrouwen geven", vertelt de voormalig assistent-trainer van FC Twente in gesprek met Voetbal International.

Er is nog geen sprake van Europese koorts bij sc Heerenveen. "Dat zal afhangen van de wedstrijden tegen FC Twente. Als we de finale zouden halen, dan wordt het reëel, dan zal het in en rondom de club meer een thema gaan worden. Op dit moment is het vooral reëel om te zeggen dat FC Twente een flinke uitdaging voor ons wordt, gezien de vorm waarin ze verkeren", aldus de 54-jarige oefenmeester.

In gesprek met sc Heerenveen wilde Van Wonderen nog niks weggeven over hoe hij het in bloedvorm verkerende FC Twente wil gaan bestrijden. "Je moet uitgaan van jezelf en hen analyseren. Daar maak je een plan op en daar probeer je in toe te slaan. Ik verwacht een hele open wedstrijd die beide kanten op gaat."

"Twente is een heel complete ploeg die veel druk op een tegenstander kan zetten. Het oogt fris, fit en energiek. Dat betekent dat wij een ongelofelijk hoog niveau moeten aantikken om ons daar tegen te meten. We weten dus wat we moeten brengen", besluit Van Wonderen.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties