Eerste elftal

Veel lof voor Cerny: "Scouts zullen hem wel met potlood genoteerd hebben"

Veel lof voor Cerny: "Scouts zullen hem wel met potlood genoteerd hebben"

Václav Cerny is in bloedvorm. De 25-jarige Tsjech was twee weken geleden tegen sc Heerenveen goed voor een goal en een assist. Een week later tegen Fortuna Sittard herhaalde hij dit kunstje nog maar eens. Het algehele spel van de rechtsbuiten was in deze wedstrijden nog niet eens super, maar tegen AZ ging hij helemaal los. Cerny speelde een geweldige wedstrijd en was bij de 2-0 goed voor een prachtige assist.

Clubwatcher Leon ten Voorde wil Cerny even in de spotlights zetten. "Ik ben best wel vaak kritisch geweest op Cerny", zegt de clubwatcher bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Maar hoe hij tegen AZ speelde... Zijn aannames en acties waren top. Wat ik minstens zo goed vond, was de bereidheid om meters te maken in verdedigend opzicht. Hoe hij in de laatste minuten nog omschakelde... Dit was de Cerny van de beginperiode bij Twente. Al die scouts op de tribune zullen hem wel met potlood genoteerd hebben", aldus Ten Voorde.

Ook Tijmen van Wissing is enthousiast. "Cerny is nu weer op zijn oude topniveau. Hij is weer echt een van de beste buitenspelers van Nederland", vertelt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. Bert van Losser vindt hem af en toe wel een beetje vervelend. "Als de bal twee keer over de linkerkant gaat, kijkt hij al verongelijkt naar de kant."

Jan van Staa weet wel waarom dit zo is. "Hij is in vorm. Hij wil de bal voor zichzelf hebben. Dat is ook het leukste aan deze spelers", is Van Staa van mening. Van Wissing reageert. "Hij is af en toe miskend en overgevoelig, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar tegen AZ was hij ook gewoon heel goed", besluit de clubwatcher.

Ook de supporters van FC Twente zijn lyrisch over Cerny. Tegen sc Heerenveen gaven ze alleen alleen Robin Pröpper (7.0 op 10) en Michel Vlap (7.3) een hoger cijfer dan Cerny (6.8). Tegen Fortuna Sittard was hij na Manfred Ugalde, die een 8.6 scoorde, de beste man van het veld met een 8.2. Ook tegen AZ was de rechtsbuiten terug te vinden in de top drie van de supporters. Alleen Manfred Ugalde (9.1) en Anass Salah-Eddine (8.2) werden beter beoordeeld dan Cerny (8.0).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties