Eerste elftal

Veel vertrouwen in Sampsted als vervanger Brenet

Veel vertrouwen in Sampsted als vervanger Brenet

Joseph Oosting steekt niet onder stoelen of banken wie de vervanger wordt van de vertrokken Joshua Brenet. Alfons Sampsted, die dit eredivisieseizoen al vijftienmaal in de basis stond, wordt de nieuwe rechtsback. De keuze had ook nog kunnen vallen op Youri Regeer, die qua speelstijl misschien wat meer lijkt op Brenet. Oosting geeft echter het vertrouwen aan Sampsted, die het eerder dit seizoen prima deed.

Clubwatcher Tijmen van Wissing denkt niet dat deze wijziging FC Twente gaat kosten. "Brenet was de laatste weken beter in vorm en Sampsted werd juist wat minder", observeert Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Dus het is wel een aderlating, maar al met al denk ik dat Twente zonder Brenet wel derde gaat worden. Ze hebben een marge op AZ en Brenet en Sampsted liggen niet zover uit elkaar, dus ik denk niet dat het heel veel invloed gaat hebben op de resultaten."

Sampsted stond bijna de gehele eerste seizoenshelft in de basis bij FC Twente. In die periode deed de IJslands international het prima, al daalde het niveau richting de winterstap wat. Sampsted liet verdedigend een betrouwbare indruk achter, terwijl hij op aanvallend gebied ook een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Uit tegen Heracles Almelo en thuis tegen Feyenoord was hij goed voor een assist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties