Veelbesproken arbiter fluit donderdag de bekerkraker tussen FC Twente en Ajax

Komende donderdag is het zover, de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi tussen FC Twente en Ajax in de eigen Grolsch Veste. De KNVB heeft maandagmiddag bekend gemaakt dat scheidsrechter Danny Makkelie de leiding heeft over deze wedstrijd.

Makkelie (40) is voor de vierde keer dit seizoen aangesteld als scheidsrechter voor een wedstrijd van FC Twente. In de eerste wedstrijd van het seizoen uit bij NEC (0-1) en de thuiswedstrijden tegen PSV (2-1) en Vitesse (3-0). Alle drie de wedstrijden leverden een overwinning op voor de Tukkers en in al deze wedstrijden deelde Makkelie één gele kaart uit aan een Twente speler.

De veelbesproken Makkelie, die zondag nog voor ophef zorgde door maar liefst negen minuten aan blessuretijd bij te trekken bij Feyenoord-PSV, heeft in de KNVB-beker drie keer vaker de leiding gehad over een wedstrijd van de Tukkers. In 2015 verloor FC Twente na strafschoppen van PEC Zwolle en in 2018 werd de halve finale met 4-0 verloren van AZ. In 2018 was Makkelie arbiter in de eerste ronde uit bij FC Groningen, deze wedstrijd werd toen gewonnen met 0-2 door doelpunten van Espinosa en Bijen.

Donderdagavond 18:45 vindt de aftrap plaats in een uitverkochte Grolsch Veste. Zeg het maar, wat wordt de uitslag donderdag? Laat hieronder je voorspelling achter.