Eerste elftal

Veerman duidelijk niet onder de indruk van FC Twente en wijst naar 'opkloppende' media

Veerman duidelijk niet onder de indruk van FC Twente en wijst naar 'opkloppende' media

FC Twente begon zaterdag niet zo stormachtig tegen PSV als men voor de wedstrijd had verwacht. Wellicht werd de ploeg achteruit gedrukt door PSV of was het een tactische overweging van trainer Joseph Oosting. De bezoekers hadden veel de bal, maar het was absoluut niet zo dat FC Twente veel weggaf. De Tukkers kwamen prima mee tot de rode kaart van Mees Hilgers, die de wedstrijd compleet veranderde. Uiteindelijk werd het 0-3.

Na afloop van de wedstrijd blijkt PSV'er Joey Veerman duidelijk niet onder de indruk te zijn van FC Twente. "Ik denk dat vanuit de media heel erg wordt gecreëerd dat dit een hele lastige uitwedstrijd zou worden voor PSV", zegt de maker van de 0-1 na de wedstrijd. "Wij kunnen gewoon heel goed druk zetten, of dat nou bij Twente-uit is of bij ons thuis. Je ziet het, we hebben ze gelijk vol onder druk." Is het niet zo dat FC Twente ervoor koos om in te zakken? "Misschien probeerden ze wel druk te zetten, maar kregen ze het niet voor elkaar."

Na de wedstrijd laat Veerman in gesprek met ESPN weten verbaasd te zijn over het feit dat FC Twente slechts 36 procent balbezit had. "Ik vind dat nog wel veel, ik weet niet waar dat vandaan gehaald is. Volgens mij hebben ze alle ballen lang geschoten. Als daar 36 procent uitkomt... Voor mijn gevoel hadden wij de hele wedstrijd balbezit. Je verwacht dat ze hier gaan stormen, maar ik denk dat we vanaf minuut één heel scherp waren en gelijk de baas waren hier", besluit de 25-jarige middenvelder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties