Eerste elftal

Verbazing bij Oosting na onverwacht belletje Streuer

Verbazing bij Oosting na onverwacht belletje Streuer

Joseph Oosting is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Twente. Hij maakt deze zomer de overstap van RKC Waalwijk naar Enschede. In Waalwijk tekende hij in 2022 zelfs een verbintenis tot 2025. Ondanks deze verbintenis besloot hij om zich in de zomer van 2023 aan te sluiten bij de Tukkers. Ondank zijn goede prestaties als hoofdtrainer bij zijn vorige werkgever, was hij erg verbaasd toen Jan Streuer contact met hem opnam.

De trainer liep tijdens zijn TC1, de opleiding tot trainer, stage bij de Tukkers onder René Hake. "Dan zie je toch wel hoe groot die club is. Toen deden ze ook mee in de top van Nederland en was er een goede jeugdopleiding", vertelt hij bij de Oosttribune. Ook over de streek is de geboren Emmenaar erg te spreken: "De regio ademt voetbal."

In 2021 werd hij aangesteld als hoofdtrainer bij RKC Waalwijk, hij eindigde het seizoen 2021-2022 op een knappe tiende plaats. Om die reden werd hem een verbintenis tot 2025 aangeboden, deze werd door Oosting ondertekend. "Je doet het daar goed en ik had het er heel erg naar mijn zin. Ik ben iemand die me goed moet voelen, dan kan ik mezelf zijn."

Het daaropvolgende seizoen eindigde hij op een negende plek en lijkt hij ook het jaar daarna oefenmeester te zijn van de ploeg uit Waalwijk. Totdat hij een belletje krijgt van technisch directeur Jan Streuer. "Ik was erg verbaasd, maar ik had wel direct een warm gevoel", vertelt Oosting stralend. Tot op heden doet de ploeg van Oosting het erg goed en bevindt het zich op de derde plek in de eredivisie.

Jan van Staa vindt die prestatie extra knap. "Als je van een relatief kleine club komt, dan moet je leren omgaan met de hogere druk en andere belangen van een grote club." Ondanks dat iemand een goede trainer is moet hij het samen met zijn technische staf er wel wat van weten te maken. "Ook moest hij gelijk al grote wedstrijden spelen, maar als je daar doorheen rolt dan komt het zelfvertrouwen en de vorm vanzelf." Toch behoedt Van Staa erop dat Oosting scherp moet blijven. "De lat komt steeds hoger te liggen, want Twente is niet Enschede, nee Twente is heel de regio en Twente is landelijk", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties