Eerste elftal

Verbazing bij sterkhouder Hilgers: "Dat is echt gaaf!"

Verbazing bij sterkhouder Hilgers: "Dat is echt gaaf!"

Na de 2-0 overwinning op FC Utrecht zit de eerste helft van de competitie er officieel op. Gevoelsmatig was dit al in november toen de winterstop in werd gezet door het WK in Qatar. FC Twente staat vierde boven Ajax en het meest opvallende hierbij is het aantal tegendoelpunten. De Tukkers kregen in de eerste 17 wedstrijden maar 9 doelpunten tegen. Het zorgt niet alleen voor verbazing bij de buitenwacht, maar ook bij Mees Hilgers.

Dat zijn ploeg vierde staat vindt hij mooi, maar als het gaat om het aantal tegengoals is de reactie een stuk enthousiaster. "Dat is echt gaaf!" De verdediging is goed op elkaar ingespeeld en dat werpt dit seizoen z'n vruchten af.

Unnerstall blinkt, ondanks zijn slippertje tegen FC Utrecht, wekelijks uit in het doen, en daarvoor zijn het Pröpper en Hilgers die de weg richting het Twentse doel met ziel en zaligheid verdedigen. "Robin en ik zijn echt op elkaar ingespeeld, het gaat bijna automatisch. Heel vaak hoeven we niet eens met elkaar te praten, doen we al wat we van elkaar verwachten", aldus Hilgers in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Maar volgens Hilgers is het niet alleen de verdediging. "Onze hele organisatie staat gewoon goed. Voorin, op het middenveld en natuurlijk achterin. In die laatste linie geven we nauwelijks iets weg, ik denk dat we gemiddeld twee schoten op doel krijgen per wedstrijd. Misschien nog een aantal voorzetten, die Lars pakt. Dus dat zijn niet echt mogelijkheden voor een tegenstander."

Komende zondag weet FC Twente écht waar het staat. Woensdag moet de ploeg op bezoek bij Vitesse en zondag wacht in de Grolsch Veste het treffen met koploper Feyenoord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties