Eerste elftal

Verbazing over bijna arrogante houding spelers FC Twente

Verbazing over bijna arrogante houding spelers FC Twente

Energie, urgentie en plezier. Daar ontbrak het zondag aan bij FC Twente. De Tukkers waren iets meer aan de bal dan RKC, maar er werd uiteindelijk maar één echte grote kans gecreëerd. Natuurlijk had de ploeg pech door twee keer het aluminium te raken, maar het was gewoon te weinig. De spelers waren zowel voor de wedstrijd als in de rust gewaarschuwd en weigerden alsnog de energie te leveren die ze een week eerder wel brachten tegen Ajax. Dit tot teleurstelling van hoofdtrainer Joseph Oosting die uitgerekend tegen zijn oud-werkgever tegen zijn eerste competitienederlaag leed als trainer van FC Twente.

"Als de energie wat minder is, dan gaan we er af", is de duidelijke conclusie van Oosting in gesprek met RTV Oost die met name moeite heeft met de bijna arrogante houding van zijn ploeg. "We hebben een goede ploeg als we energie hebben en de juiste intensiteit. Maar als we dat niet hebben en het gaat in een tempo met de instelling van: dat doen we wel even. Dat doen we dus niet wel even."

"Het was een tempootje te laag en dan zie je dat we het met weinig energie lastig krijgen tegen heel veel ploegen. Je probeert het door de wissels in te brengen, maar het stokte." Toch vindt Oosting de nederlaag onverdiend. "Ondanks dat we niet goed hebben gespeeld vind ik dat we deze wedstrijd absoluut niet hadden mogen en moeten verliezen."

Sinds de komst van Oosting gaat alles heel voorspoedig bij FC Twente. De nederlaag komt dan ook totaal onverwacht. Zag de trainer geen signalen bij de spelers tijdens de trainingen? "Nee, totaal niet. We hebben de hele week goed getraind met veel energie en plezier. Normaal zie je wel signalen, maar totaal niet. Ik heb aangegeven dat dit een les moet zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties