Eerste elftal

Verbazing over lage straf Hilgers na aanslag op Lozano

Verbazing over lage straf Hilgers na aanslag op Lozano

Mees Hilgers ontving op zaterdagavond een rode kaart na een harde overtreding op Hirving Lozano. Hij probeerde na een verkeerde aanname zijn fout te herstellen met een tackel, echter raakte hij met gestrekt been de scheen van de aanvaller van PSV. Op maandag hoorde hij zijn straf: drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. FC Twente is akkoord gegaan met de straf, waardoor ze hem de komende twee wedstrijden zullen missen.

Hilgers kwam hard in, zo hard dat het ook ernstige gevolgen had kunnen hebben voor Lozano. "Dit is gewoon een hele smerige overtreding, gewoon een aanslag. Als Lozano niet opspringt dan had het slecht kunnen aflopen", vertelt Tijmen van Wissing tijdens De Oosttribune. De intentie om de Mexicaan te blesseren was het niet. "Het is niet de intentie geweest om het been te breken van Lozano, dit was gewoon een hele gefrustreerde tackle, dus rood."

Van Wissing was daarom verbaasd over de straf van Hilgers. "Heel vreemd en heel laag, maar dat heeft te maken met dat hij in het verleden nauwelijks betrokken is geraakt bij zware overtredingen." Hij vergelijkt het met de straf die Marco van Ginkel en Arno Verschuren kregen. "De overtredingen van hen vond ik minder erg en die kregen er ook drie, dus ik vind dit heel weinig."

Ook ziet Van Wissing iets opvallends bij de bestraffing van de Eredivisie en die van de amateurs. "Bij de amateurs kom je hier niet mee weg, dan krijg je zeven wedstrijden schorsing." Vandaar dat hij snapt dat FC Twente snel akkoord ging met de straf. Dit is de derde rode kaart voor de Tukkers dit seizoen. Eerder ontvingen Michal Sadílek en Youri Regeer een rode kaart. Iets om in de gaten te houden? "Ik vind nog niet dat het een patroon wordt", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties