Eerste elftal

Verbazing over penalty Feyenoord: "Er gebeurt niet zoveel, toch?"

Verbazing over penalty Feyenoord: "Er gebeurt niet zoveel, toch?"

De wedstrijd tussen nummer twee Feyenoord en nummer drie FC Twente eindigde zondag in 0-0. Dat Feyenoord niet scoorde, was vooral te danken aan Lars Unnerstall. Binnen een halve minuut na rust kreeg Feyenoord een strafschop. De inzet van Santiago Giménez werd gekeerd door Unnerstall. Je zou kunnen spreken van gerechtigheid, want de penalty was nogal discutabel.

ESPN-presentator Pascal Kamperman kreeg door dat de strafschop was gegeven vanwege een overtreding van Michal Sadílek op Paixao. Kees Kwakman is daarover verbaasd. "Volgens mij gebeurt er niet zoveel", zegt hij aan de desk in De Kuip. "Dat van Gimenéz (duel met Robin Pröpper, red.) is te licht. Volgens mij gebeurt er niet zoveel, toch? Ik heb het idee dat Paixao hem net aantikt en dan gaat liggen."

Ook Roy Makaay is verbaasd. "Wat Pröpper doet, hoort erbij als verdediger, een licht duwtje. Je moet een beeld hebben met een camera die iets meer ingezoomd is, kijken of er contact is." Kwakman besluit: "Van achter het doel kan je het misschien beter zien."

Had de VAR in moeten grijpen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties