Eerste elftal

Verbazing over tweede goal FC Twente: "Ging ervan uit dat die afgekeurd zou worden"

Verbazing over tweede goal FC Twente: "Ging ervan uit dat die afgekeurd zou worden"

FC Twente heeft afgelopen zaterdag met 1-2 van Vitesse gewonnen. Het tweede doelpunt werd gescoord door Joshua Brenet, nadat hij in een moment daarvoor buitenspel stond. Even leek de goal daarom afgekeurd te worden, maar de VAR liet het doelpunt staan. In tegenstelling tot een eerder moment in de wedstrijd waarin een goal van Vitesse wegens buitenspel wel werd afgekeurd.

Leon ten Voorde blikt terug op de tweede goal van FC Twente, die volgens hem ook te danken is aan één invaller die het spel omdraaide. "Youri Regeer viel goed in en dat deed de wedstrijd kantelen. Je maakt een hele gelukkige goal, die via de kluts en op een soort flipperkast manier binnen valt", vertelt hij bij De Ballen Verstand.

Frank Bussink verbaast zich erover dat de rechtsback in de situatie waarin hij buitenspel stond niet voor de bal ging. "Heel toevallig van Brenet dat hij bij die soort van omhaal van Vlap niet de bal probeert te raken. Hij heeft in de gaten dat hij buitenspel staat en dat hij daardoor afgefloten kan worden. Uiteindelijk maakt hij die tweede goal, omdat hij nog voorin staat."

Ten Voorde had verwacht dat het doelpunt werd afgekeurd en was verbaasd toen dat niet gebeurde. "Die aanval begon al eerder, dus ik dacht: dat is toch buitenspel? Die goal gaat eruit en ik was er echt van overtuigd dat hij afgekeurd zou worden." Vervolgens legt hij uit waarom dat niet gebeurde. "De uitleg is dat hij niet actief deelnam aan het spel. De verdediger van Vitesse onderbrak hem en dan krijg je een nieuwe situatie. Dan is een bal waarvan je denkt dat is buitenspel ineens helemaal geen buitenspel."

De clubwatcher begint over de wedstrijd tegen Vitesse van vorig jaar, waarin Ricky van Wolfswinkel de winnende leek te maken maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. "Nu was de VAR in het voordeel van FC Twente. Ik kan me namelijk nog herinneren vorig jaar, waarin Van Wolfswinkel in de 92e minuut met een teennagel buitenspel stond. FC Twente dacht daar toen te winnen, maar die goal ging eraf. Nu was de VAR in het voordeel van FC Twente", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties