Eerste elftal

Verbeek blikt terug: "Het werd voor mij een onwerkbare situatie"

Verbeek blikt terug: "Het werd voor mij een onwerkbare situatie"

Gertjan Verbeek werd eind oktober 2017 aangesteld als trainer van FC Twente, waarmee een langgekoesterde droom voor hem in vervulling ging. De droom veranderde al snel in een nachtmerrie nadat de oefenmeester de Enschedese club niet aan de praat kreeg. Eind maart kreeg Verbeek zijn congé bij FC Twente en voorlopig was dit zijn laatste baantje als trainer. Komend seizoen gaat hij zich vooral richten op zijn werkzaamheden als analist voor de televisie.

"Dat mocht ik niet doen in mijn periode als trainer bij FC Twente, maar ik vind het nu leuk om dat weer op te pikken", is Verbeek eerlijk tegenover ELF Voetbal. "Ik verwacht niet op korte termijn ergens aan de slag te gaan. En ik ga ook niet zitten loeren op een baan van een collega."

[google]

Verbeek verklaart ook waarom. "Ik ben erachter gekomen, ook door mijn tijd bij FC Twente, dat ik niet ergens halverwege het seizoen moet instappen. Ik wil alleen ergens aan de slag met een goede voorbereiding. Wellicht dat ik nog een uitzondering maak voor het buitenland, maar niet voor een Nederlandse club."

De oefenmeester geeft te kennen een avontuur in de Verenigde Staten of Australië wel te zien zitten. In het verleden was hij wel in Duitsland werkzaam bij 1. FC Nürnberg en VfL Bochum. Zijn laatste klus als trainer wil hij het liefst zo snel mogelijk vergeten, ook al was was het zijn grote droom om ooit bij jeugdliefde FC Twente werken.

"Het werd de grootste teleurstelling in mijn trainersloopbaan. Het bleek uiteindelijk trekken aan een dood paard. Ik stapte tussentijds in nadat René Hake werd ontslagen en probeerde het een en ander te veranderen, maar van verschillende kanten werd op de rem getrapt. En alles wat ik deed werd negatief uitgelegd. Het werd voor mij een onwerkbare situatie, waarbij ik geen steun voelde van de directie", besluit Verbeek, die eerder al uithaalde naar de directie, teleurgesteld.

Foto: Pro Shots

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties