Eerste elftal

Verbeek blikt terug: "Trekken aan een dood paard heeft geen zin"

Verbeek blikt terug: "Trekken aan een dood paard heeft geen zin"

Het vooraf gedroomde huwelijk tussen Gertjan Verbeek en FC Twente is uitgelopen op een deceptie. Dit seizoen kreeg de oefenmeester de kans bij zijn grote liefde, maar al snel werd hij weer op straat gezet. Woensdagavond blikte de oefenmeester bij VI Oranje Bijft Thuis terug op zijn snelle ontslag.

De oefenmeester is duidelijk over wat zijn leermoment was bij FC Twente. "Dat trekken aan een dood paard geen zin heeft. Ik ben vijf maanden onderdeel van een FC Twente dat steeds verder wegzakte. Ik heb proberen daar verandering in aan te brengen, maar dat is me niet gelukt. Dat is een teleurstelling", aldus Verbeek.

Verbeek zelf heeft er naar eigen zeggen alles aangedaan. "Wat kun je in vijf maanden betekenen? Die veranderingen gaan niet van vandaag op morgen. Wat je er vandaag instopt daar heb je morgen geen resultaat van. Zeker op het moment dat de resultaten tegenvallen, dan krijg je alleen maar meer weerstand. Dat is ook heel erg gestuurd door de sociale media en dat wordt steeds erger. Dan is er geen houden meer aan en kom je in een vicieuze cirkel terecht, waar je niet meer uit komt", beseft hij.

[google]

Toch speelden er ook randzaken. "Dan komen er ook steeds meer dingen naar boven die nog steeds lopen of nog opgelost moeten worden en dan gaat het ook over financiën en de personele bezetting", vervolgt Verbeek.

"Ik heb getracht met mijn kennis, ervaring en intelligentie iets teweeg te brengen. Dat is niet gelukt. En ik zou niet weten wat ik anders had kunnen en moeten doen. Uiteindelijk is wel gebleken dat het niks heeft uitgemaakt", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties