Eerste elftal

Verbeek haalt uit: "Verwacht FC Twente niet snel terug in de eredivisie"

Verbeek haalt uit: "Verwacht FC Twente niet snel terug in de eredivisie"

Gertjan Verbeek werd afgelopen seizoen binnengehaald als 'verlosser' bij FC Twente. Eind oktober verving de oefenmeester René Hake die vanwege slechte resultaten werd ontslagen. Ook Verbeek kreeg de boel niet aan de praat en hij werd eind maart ook ontslagen bij de Enschedese club vanwege tegenvallende prestaties. In gesprek met ELF Voetbal blikt de oefenmeester terug op zijn periode bij FC Twente.

"Er was genoeg kwaliteit in de selectie om in de Eredivisie te blijven, maar het team was geen eenheid, eigenlijk de hele club niet", aldus Verbeek. "Alles lekte uit: vanuit de kleedkamer en bestuurskamer. Dat was al een teken aan de wand."

Hoge verwachtingen had Verbeek sowieso niet bij zijn aantreden. "Ik had verwachtte niet dat ik na mijn komst met Twente even naar de middenmoot zou stijgen, maar dat het zo zou verlopen had ik ook niet verwacht. Al zag ik ook dat Hake de boel niet aan de praat kreeg. Een trainer verandert de verdeeldheid binnen een team en club niet zomaar. Dat zag je ook nadat Marino Pusic het overnam", vervolgd hij.

[google]

Inmiddels is FC Twente gedegradeerd en Verbeek ziet de Enschedese club niet als een titelkandidaat in de Keuken Kampioen Divisie. "Nee, daarvoor is het veel te onrustig binnen en rond de club. Iedereen roept daar maar wat. Trainer Pusic wil versterkingen, terwijl technisch directeur Ted van Leeuwen roept dat hij zich kapot is geschrokken door de situatie bij Twente na zijn terugkeer uit Denemarken."

De voormalig FC Twente-trainer is ook weinig lovend over de andere directeur. "Dan heb je nog directeur Erik Velderman, die zich ook wil bemoeien met technisch beleid", aldus een eerlijke Verbeek, die weinig verwachtingen heeft van de Tukkers komend seizoen. "Ik verwacht FC Twente niet snel terug in de eredivisie, daarvoor moet eerst een goed fundament gelegd worden. Ik hoop dat ze daar eens mee gaan beginnen", besluit hij.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties