Eerste elftal

Verbeek: "Logisch dat FC Twente tegen Feyenoord makkelijker tot aantrekkelijk voetbal komt dan tegen NEC"

Verbeek: "Logisch dat FC Twente tegen Feyenoord makkelijker tot aantrekkelijk voetbal komt dan tegen NEC"

FC Twente heeft de twee toppers tegen Ajax en Feyenoord beide winnend afgesloten. Dat maakte het gelijkspel tegen NEC extra zuur. Voor de wedstrijd waren de verwachtingen hooggespannen en dacht een groot deel van de supporters aan een ruime overwinning. Veel goals kregen de Tukkers wel te zien, maar liefst zes stuks. Helaas werden deze wel verdeeld over beide partijen en eindigde de wedstrijd, ondanks de comeback, in een teleurstellende 3-3. Maar hoe komt het dat het tegen Feyenoord wel lukt en tegen NEC niet? Voormalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek probeert het uit te leggen.

Het lijkt erop dat FC Twente tegen NEC slapper speelde als in de wedstrijd tegen Feyenoord. "Ik weet niet of het slapper is, maar de uitgangspositie is anders", begint Verbeek aan tafel bij Voetbaltijd. "Ze staan niet voor niets op de derde plaats, hè. Ze hebben een geweldig doelsaldo voor en weinig tegen. Het zit heel goed en degelijk in elkaar."

"Tegen Feyenoord doen ze mee en wordt verwacht dat Feyenoord het spel gaat maken. Dan zijn zij in een afwachtende houding en kunnen ze reageren op wat er gebeurt in de wedstrijd. En nu, en met name in uitwedstrijden, hebben ze moeite om zelf het spel te maken. De tegenstander denkt ook: zij staan derde, dus zij moeten. Dat is een hele andere uitgangspositie. Het is dus heel logisch dat je tegen ploegen die net zo goed zijn of beter, dat je daar makkelijker tot aantrekkelijk voetbal komt dan tegen ploegen die de bus parkeren. Dat deed NEC met name in de eerste helft. Die dachten: de schade beperkt houden."

"En toen ging het bij FC Twente ook steeds stugger. Het werkt ook door in de ploeg. Dat zie je terug aan de lichaamstaal van de spelers. De opbouw werd steeds trager en dan kan NEC het makkelijker overeind houden, want het kost minder energie. Op een gegeven moment merken ze dat ze steeds makkelijker de ruimtes kunnen bespelen en ook in de omschakeling gevaarlijk kunnen worden. En dat merkte je met name toen ze uit de kleedkamer kwamen." Toch eindigt Verbeek met een positieve noot. "Dan kan je alleen maar de complimenten aan FC Twente geven dat ze veerkracht toonden. Ik denk dat dit uit niet gelukt was. Maar thuis met het publiek erachter zie toch dat ze tot grootste dingen in staat zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties