Eerste elftal

Verdediging FC Twente blijft sterk ondanks afwezigen: Gedeelde zesde plek in Europa

Verdediging FC Twente blijft sterk ondanks afwezigen: Gedeelde zesde plek in Europa

Vorig seizoen had FC Twente de best presterende verdediging van de eredivisie. De Tukkers hadden met 27 tegendoelpunten de minste tegentreffers van de eredivisie. Alleen Feyenoord kwam met 30 geïncasseerde goals in de buurt. Daarnaast was Lars Unnerstall met zestien clean sheets de keeper die het vaakst zijn doel schoon wist te houden. Sparta-goalie Nick Olij deed dat veertienmaal.

Van het vaste blok van vijf achterin is nog geen enkele speler vertrokken. De beoogde defensie bestaat nog steeds uit Lars Unnerstall, Joshua Brenet, Mees Hilgers, Robin Pröpper en Gijs Smal. Brenet heeft echter slechts twee competitieduels mee kunnen spelen en Smal raakte al voor de start van de eredivisie geblesseerd.

De vervangers, de laatste weken Alfons Sampsted en Youri Regeer, doen het echter ook uitstekend. Het is aanvallend allemaal wat minder dan met Brenet en Smal, maar verdedigend staan ook zij hun mannetje. FC Twente is defensief nog altijd ijzersterk. Met vier tegendoelpunten in de eerste zes duels van het seizoen doen slechts vijf clubs in de zes grootste Europese competities, waar Nederland sinds vorig seizoen ten koste van Portugal bij hoort, het beter.

De ploeg met de minste tegentreffers in de grootste Europese topcompetities is PSV, dat wordt gevolgd door AZ. Zij hebben respectievelijk één en twee goals geïncasseerd. Eintracht Frankfurt, Internazionale en Manchester City kregen er tot dusver drie tegen. FC Twente kreeg er net als FC Bayern München, Bologna, OGC Nice en RB Leipzig vier tegengoals te verwerken. Bekijk de lijst hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties