Eerste elftal

Verguisde Rots zocht contact met Brama: "Ook hij werd wel eens uitgefloten"

Verguisde Rots zocht contact met Brama: "Ook hij werd wel eens uitgefloten"

Daan Rots kende geen hele goede novembermaand bij FC Twente. Hoewel de storm van kritiek eigenlijk nooit echt was gaan liggen, laaide deze vorige week weer flink op. Met de terugkeer van Van Bergen hoopte een deel van de fans dat Rots een keertje moest gaan banken, maar zondag om 14:30 uur stond de Grollenaar gewoon weer aan de aftrap. Na afloop kon niemand meer om hem heen, want Rots was betrokken bij alle drie de goals.

Bij de eerste twee Twentse treffers was hij verantwoordelijk voor de pre-assist. Maar toen moest het belangrijkste moment nog komen, want Rots was zelf de aangever bij de allesbeslissende 3-1. Hij stuurde invaller Taha weg en die wist de bal met een schitterend stiftje achter Eagles-goalie De Lange te werken. Deze keer geen gefluit voor Rots zoals dat wel gebeurde nadat hij werd gewisseld tegen NEC. En het applaus was zondag oprecht in plaats van cynisch zoals vorige week tegen PSV.

"Na de wedstrijd tegen NEC vond ik dat echt lastig", erkent de aanvaller in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. "We hadden een interlandbreak en dan ga je er wat langer over nadenken en dat was geen echt fijn gevoel. Ik had het zelf niet eerst niet eens door dat sommige supporters zo reageerden, maar Robin Pröpper wees me er na afloop op. Ik weet zelf ook wel dat die tweede helft niet goed was, en dat ik niet echt in mij beste periode zat."

Hij ging het gesprek aan met Arnold Bruggink en oud-ploeggenoot Wout Brama. "Ik heb het pas geleden nog over gehad met Wout Brama en Arnold Bruggink. Zij vertelden me, dat ze in het begin van hun loopbaan ook wel eens werden uitgefloten." Het enige dat Rots zelf kan doen is het vermijden van social media. Maar zich helemaal afsluiten van de kritiek is bijna niet mogelijk, want via de app krijgt hij wel eens wat toegestuurd. "Met scheldwoorden wil ik niet geassocieerd worden. Ik snap die mensen ook niet. Kritiek hoort erbij, maar van dit soort dingen wordt niemand beter."

Dan even terug naar de wedstrijd waarin Rots een belangrijk aandeel had in de 3-1 overwinning. De rechtsbuiten profiteerde maximaal van de aanvallende driften van zijn directe tegenstander. "Bas Kuipers gaat heel graag naar voren en we wisten dat er daardoor heel veel ruimte bij mij zou liggen als we de bal zouden veroveren. In de eerste helft deden we dat heel goed, maar na rust trapten we de ballen te makkelijk zomaar weg, waardoor we het hebben nagelaten om nog meer gebruik te maken van de ruimtes." Dit is dan ook direct de reden dat de assist op de 3-1 extra fijn zal voelen voor Rots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties