Eerste elftal

Verguisde Smal, Brenet en Vlap staan op en snoeren criticasters de mond

Verguisde Smal, Brenet en Vlap staan op en snoeren criticasters de mond

De verloren thuiswedstrijd tegen FC Utrecht maakte flink wat emoties los bij de Twente-supporters. Na afloop werden de pijlen gericht op drie spelers: Gijs Smal, Joshua Brenet en Michel Vlap. Alle drie de spelers zakten tegen FC Utrecht door het ijs en dat was niet voor het eerst dit seizoen. Uiteindelijk waren het Smal en Brenet die de meeste kritiek te verwerken kregen. Beide backs zijn dit seizoen geen schim van vorig seizoen.

Smal was tot zondag nog geen enkele keer beslissend dit seizoen, terwijl Brenet slechts één keer een bijdrage leverde middels een assist. Het staat is schril contrast met vorig seizoen toen beide spelers na 23 speelrondes samen al dertien keer beslissend waren. Oosting besloot Smal en Brenet een laatste kans te geven en die grepen ze met beide handen aan in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Zowel Brenet als Smal waren belangrijk door het geven van een assist en daarnaast wist Brenet ook voor het eerst dit seizoen het net te vinden. Dit gebeurde uitgerekend uit een corner van Vlap, de gelegenheidslinksbuiten die ook onder vuur lag. Voor Vlap was het zijn vijfde assist in de competitie. Daarnaast trof hij twee keer doel. Hiermee heeft hij zijn moyenne ten opzichte van vorig seizoen al verbeterd. Toen bleef hij steken op drie goals en drie assists.

Smal, Brenet en Vlap hadden dus een groot aandeel in de 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles en waren als drietal betrokken bij alle doelpunten. De monden van de criticasters werden zondagmiddag voor even gesnoerd, maar er zal meer voor nodig zijn om de Twente-supporters tevreden te houden. Salah-Eddine liet vandaag kort zien waarom Bruggink hem definitief naar Enschede haalde. Sampsted kreeg te weinig tijd om zich te onderscheiden en Vlap hoeft voorlopig niet te vrezen voor Ünüvar die slecht inviel.

Opinie: Wat vond jij van Smal, Brenet en Vlap? Hebben ze jou (weer) overtuigd?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties