Eerste elftal

Verslaggever wekt irritatie bij Oosting: "Wat moet je daarop antwoorden?"

Verslaggever wekt irritatie bij Oosting: "Wat moet je daarop antwoorden?"

Woensdagavond kan FC Twente zich officieel plaatsen voor de Europa League. Door de bekerwinst van Feyenoord, geeft nu ook plek vier recht op directe plaatsing voor de nieuwe competitiefase van de Europa league. De ploeg van Joseph Oosting heeft aan een punt genoeg om dit seizoen minimaal op de vierde plek te eindigen en hiermee Ajax definitief achter zich te houden. Als de trainer wordt gevraagd of hij spanning voelt, reageert hij licht geïrriteerd.

"Volgens mij voetballen wij het hele jaar. Ik vind dat altijd van die vragen waarvan ik denk: wat moet je daarop antwoorden? We zijn bezig met vandaag en morgen en volgens mij is het een repeterend verhaal. We hebben vandaag getraind en we kijken naar morgen. Daar hebben we weer een plan voor bedacht om te kijken hoe we van Almere City kunnen winnen", aldus Oosting in gesprek met 1Twente.

Een tegenstander waar de oefenmeester niet te licht over denkt. "Dat is overigens een hele taaie tegenstander. Die hebben een spelopvatting die past bij de kwaliteiten van hun spelers. Ik vind het heel erg knap hoe ze presteren. Maar wij hebben invloed op hetgeen we dagelijks doen en helemaal niet zo bezig met het einde van de competitie. We zijn bezig met de wedstrijd van morgen en daar wordt alles op geënt. We hebben de normale structuur in de week qua trainen."

"En natuurlijk heb je het over Feyenoord dat de bekerfinale speelde tegen NEC. Het is goed en mooi voor ons dat die hebben gewonnen. Je moet dus bij de eerste vier eindigen om je direct te plaatsen voor de Europa League. Dat is prettig. Maar we hebben nog helemaal niks en officieel nog een punt hebben. Maar het moge duidelijk zijn dat we in de thuiswedstrijd voor de drie punten gaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties