Eerste elftal

Vertrekkend RvC-lid krijgt er flink van langs: "De hypocriet van de week"

Vertrekkend RvC-lid krijgt er flink van langs: "De hypocriet van de week"

Raad van Commissarissen-lid John Bierling, die na dit seizoen sowieso zou vertrekken, is per direct opgestapt. De reden is de transfer van Manfred Ugalde naar het Russische Spartak Moskou. Die is volgens Bierling niet te verenigen met de uitgangspunten van NOC*NSF en met zijn eigen principes ten aanzien van de Russische inval in Oekraïne. In het dagelijks leven is Bierling actief bij NOC*NSF, een sportorganisatie met als doel sport in Nederland te bevorderen.

"Normaalgesproken als er een RvC-lid vertrekt, is er geen haan die er naar kraait", zegt clubwatcher Leon ten Voorde in De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ik heb de afgelopen jaren RvC-leden meegemaakt die ik nooit heb ontmoet en ook niet ken."

"Wat ik bijzonder vind aan dit verhaal, is dat deze man zijn afscheid bij FC Twente al had aangekondigd. Hij zou niet voor een tweede termijn gaan. Dan denk ik: waarom sta je er per se op om in een persbericht naar buiten te brengen dat jij weggaat vanwege het standpunt van FC Twente in de transfer van Ugalde?", aldus Ten Voorde.

Dat kan Chef Sport Fardau Wagenaar wel verklaren. "Omdat hij bij NOC*NSF werkt en natuurlijk gewoon ergens moet laten zien dat hij hier niet achterstaat, omdat NOC*NSF dat gewoon niet steunt." Ten Voorde reageert. "Als je een gevoel hebt bij die club, denk je: ik ga gewoon weg, intern weten ze wel wat mijn standpunt is. Dan is er geen haan die kraait naar John Bierling."

"De enige reuring waar John Bierling bij Twente voor heeft gezorgd is, is dat hij zijn studievriendje Jan-Dirk van der Zee directeur wilde maken, waarop de hele club zo'n beetje op zijn achterste benen stond en het met stoom en kokend water heeft tegengehouden", vertelt de clubwatcher.

"In het persbericht staat dat hij het niet kan maken met de uitgangspunten van NOC*NSF. Dan komt het merkwaardige. Dat is mijn punt en daarom is hij na Pierre van Hooijdonk de hypocriet van de week bij FC Twente. Ga maar Googlen: NOC*NSF waren vorig jaar witheet op het kabinet, omdat het kabinet het standpunt had ingenomen dat er geen Russische atleten mee mochten doen aan de Olympische Spelen onder een neutrale vlag."

"Sterker nog: NOC*NSF heeft gesteund dat Russische atleten gewoon mee mogen doen onder een neutrale vlag. Als je dat vindt, is dat prima, maar dan moet je nu niet met een boterberg op je hoofd De Grolsch Veste gaan verlaten. Jullie steunen gewoon de komst van Russische atleten op de Olympische Spelen. Dan ben je de hypocriet van de week. Het ga je verder goed, John", aldus Ten Voorde.

Afsluitend laat Wagenaar haar mening nog horen. "Ik weet niet zeker of je hiermee helemaal gelijk hebt. Ik vind het op zich wel sterk van hem dat hij zegt: ik heb hier geen zin in, dit ga ik niet doen, ik ben het er gewoon niet mee eens. Maar het is wel makkelijk praten, hij ging al niet voor een tweede termijn. Je mag ook in stilte weggaan. Dat is het enige waar ik bij jou nog van denk: prima. Toen ik het las, dacht ik wel: mooi, goed gedaan", besluit Wagenaar.

Opinie: Ben jij het eens met Ten Voorde? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties