Eerste elftal

Vertrokken De Lange mikt op Oranje: "Realistisch? In mijn ogen wel"

Vertrokken De Lange mikt op Oranje: "Realistisch? In mijn ogen wel"

Tweede doelman Jeffrey de Lange kreeg afgelopen zomer toestemming van FC Twente om de club te verlaten. In Enschede was hij tweede keeper achter Lars Unnerstall waardoor de kans op speeltijd nihil was. Toen Go Ahead Eagles aanklopte vroeg de doelman of FC Twente mee wilde werken. Hij kreeg groen licht en vertrok naar Deventer. Daar kende hij een lastige start, maar inmiddels is er geen twijfel meer. De Lange is de eerste doelman van de Eagles en dat smaakt naar meer.

"Het gaat lekker. Dat mag ik wel zeggen toch? Deze zomer had ik écht het gevoel er klaar voor te zijn", vertelt hij in gesprek met Voetbal international. "Dat groeide vorig jaar bij FC Twente al. Ik ben 24 jaar en zelfverzekerd. Maar dan moet het er natuurlijk wel een keer uitkomen. Ik weet wat ik kan én ik weet wat er nog beter moet. Niet dat ik op mijn tenen ga lopen en rondbazuinen: zie mij! Er zit een duidelijke lijn tussen arrogantie en zelfvertrouwen. Met dat zelfvertrouwen heeft het eigenlijk altijd wel goed gezeten."

Net als bij FC Twente is ook Go Ahead Eagles een echte volksclub. "Prachtige club met dat stadion en die fanatieke fans. Het is geen straf om hier te keepen. Al zien we het allebei als springplank. Go Ahead heeft mij niet gehaald om hier tien jaar onder de lat te staan. Op een dag willen ze aan mij verdienen. Mooi toch? En ik wil zoveel mogelijk ervaring opdoen."

"Wanneer ik vertrek? Geen idee. Misschien dat er komende zomer wel iets op gang komt. Ik heb me één ding voorgenomen: ik ga niet bij een club zitten waar ik ook daadwerkelijk moet gaan zitten. Ik moet spelen! Ik heb mijn eigen dromen. Op een dag wil ik bij een mooie club in een grote competitie spelen. Misschien wel het Nederlands elftal. Dan moet je niet twee jaar missen op je cv."

Dat laatste klopt niet helemaal want Noppert lukte het ook al was hij natuurlijk een grote uitzondering. De Lange doet het op zijn eigen manier. "Oranje is een droom. Dat heb ik altijd uitgesproken. Het is misschien niet gebruikelijk in de voetballerij, maar ik vind dat je altijd iets moet nastreven. Als je CEO bent bij een groot bedrijf kan je ook niet zeggen: het is prima zo. Zoek de uitdaging! Of Oranje op een dag realistisch is? In mijn ogen wel. Als ik naar andere keepers kijk voel ik me niet direct minder. Ik heb alleen minder ervaring. Laat mij maar eens drie, vier jaar alles spelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties