Eerste elftal

VI beweert: 'Zerrouki is geïrriteerd en boos op niet-meewerkend FC Twente'

VI beweert: 'Zerrouki is geïrriteerd en boos op niet-meewerkend FC Twente'

Ramiz Zerrouki vertrok deze zomer ondanks een aantal officiële boden van Feyenoord niet naar Rotterdam. De middenvelder is teleurgesteld, maar klaagt ook zeker niet dat hij nog bij FC Twente mag spelen. Voetbal International heeft echter al een aantal keer beweert dat Zerrouki woedend zou zijn op FC Twente. FC Twente hekelt dan ook de manier waarop VI met dit onderwerp is omgegaan.

Het blad is nu weer gekomen met een nieuw stuk over Zerrouki. "Intussen praat Zerrouki bij met Mats Wieffer, de middenvelder van Feyenoord met wie hij ooit speelde in de jeugd van FC Twente. Hij is blij met de doorbraak van zijn voormalige ploeggenoot en ook een beetje jaloers. Het Feyenoord waartegen hij zojuist heeft gespeeld, maakte een fitte en gretige indruk", schrijft Martijn Krabbendam.

"De ploeg steekt goed in elkaar en had op basis van kansen en kansen op kansen in de omschakeling moeten winnen. Zerrouki heeft nog maar weinig clubs zo’n hoog niveau zien halen. Hij gelooft dat dit Feyenoord kampioen kan worden en ziet voor zichzelf een rol weggelegd. Stel dát Feyenoord nog een keer komt, dan zou hij volgend seizoen wellicht Champions League kunnen spelen."

"Daarbij tellen de financiële voorwaarden ook. Zerrouki verdient bij FC Twente om en nabij de drie ton. Dat zal in Rotterdam verdriedubbeld worden en vermenigvuldigd met een contract van vier of vijf jaar, heeft hij de kans zich financieel onafhankelijk te spelen. Voor een jongen die is opgegroeid met weinig, telt dat mee. Hij zou zijn familie kunnen helpen", aldus Voetbal International.

Het verhaal gaat verder nadat bekend wordt dat Zerrouki officieel niet naar Feyenoord gaat. "De middenvelder eist direct een gesprek met Streuer en Ron Jans. Die heeft op zijn beurt eerder al laten weten dat Feyenoord niet goed genoeg is voor Zerrouki. Waar bemoeit zijn trainer zich eigenlijk mee? Zelf vertelde de speler één keer in de media hoe teleurgesteld hij was dat de deal met Feyenoord niet doorging en liet daarna alleen nog maar zijn voeten spreken."

"Het waren anderen die er steeds over begonnen, niet hij. Zerrouki is geïrriteerd en boos tegelijk. Streuer weet wat hij kan verwachten. Eerder dit seizoen, na de wedstrijd tegen FC Emmen, hadden ze al tegenover elkaar gezeten en bleek de middenvelder net zo scherp te praten als dat hij tackelt."

"Dat gebeurt nu weer. Volgens bronnen rond de speler neemt Zerrouki het woord en zegt hij wat hij denkt. Hij vertelt over zijn carrière, hoe hij bij FC Twente terechtkwam, in een gastgezin ging wonen. Hij praat over de eerste jaren, toen bijna niemand hem zag staan, hoe hij zich door hard werken in het eerste elftal wist te knokken en altijd onder alle omstandigheden alles heeft gegeven voor de club."

"Hij praat over zijn ambities. Op weg naar de top ziet Zerrouki Feyenoord als een ideale tussenstap. De club wordt misschien wel kampioen, speelt nog in de Europa League. Wie weet volgend seizoen Champions League. Waarom doet FC Twente nou zo moeilijk? Kan de club niet gewoon trots zijn dat ze een speler voor zo veel geld verkopen? Wat is dit voor signaal naar spelers die FC Twente wil gaan halen. Is De Grolsch Veste dan een soort Hotel California onder Jan Streuer: 'You can check out any time you like, but you can never leave'?", besluit Martijn Krabbendam van Voetbal International.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties