Eerste elftal

Via de achterdeur vertrokken Ulderink denkt aan terugkeer naar Nederland

Via de achterdeur vertrokken Ulderink denkt aan terugkeer naar Nederland

Andries Ulderink heeft besloten dat hij na dit seizoen stopt als assistent-trainer bij Royal Antwerp FC. De trainer is hier de rechterhand van Mark van Bommel waarmee hij vorig seizoen grote successen boekte door het winnen van de eerste landstitel in 66 jaar, de Belgische beker én de Super Cup. Ulderink heeft volgens de Belgische media zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Nederland.

Zijn laatste club in Nederland was FC Twente. In 2020 werd hij de eerste assistent-trainer van Ron Jans. Na twee jaar verliet hij FC Twente via de achterdeur. In mei 2022 besloot hij uit het niets zijn contract in te leveren met de reden dat hij andere ideeën had over het technische beleid en er daardoor een voor hem onwerkbare situatie was ontstaan. Een dag nadat hij zijn vertrek had aangekondigd tekende hij bij Antwerp FC. Het nieuws schoot FC Twente in het verkeerde keelgat en eiste een vergoeding. Nadat deze werd betaald was Ulderink vrij om aan de slag te gaan in België.

Volgens Gazet van Antwerpen is Ulderink toe aan een nieuwe uitdaging en prefereert hij een terugkeer naar Nederland om daar aan de slag te gaan als trainer of wederom als assistent-trainer. Ulderink werkte voor zijn tijd bij FC Twente onder andere als hoofdtrainer bij Ajax Capetown, Jong Ajax en De Graafschap. Ook was hij actief als assistent-trainer bij het Engelse Reading.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties