Eerste elftal

ESPN-Special: Terugblik op de Nations League in de Grolsch Veste

ESPN-Special: Terugblik op de Nations League in de Grolsch Veste

De Grolsch Veste was op 15 juni en 18 juni het decor voor de finalewedstrijden van de Nations League. In de halve finale nam Italië het op tegen Spanje, dat in de laatste minuut de overwinning over de streep wist te trekken. Vervolgens verloor het Nederlands elftal van Italië de troostfinale in de Grolsch Veste. Ondanks de teleurstellende resultaten van het Nederlands elftal, is de Grolsch Veste goed op de kaart gezet.

De projectcoördinator van de KNVB Menno Winckens verklaart de keuze voor De Grolsch Veste: "We hebben een onderzoek gestart om te kijken welke stadions voldeden aan de capaciteit. Enschede heeft een heel mooi en modern stadion, met veel mogelijkheden. De club bestaat uit trots en wilde heel graag meedenken, vandaar dat we hier neergestreken zijn."

Winckels vervolgt: "Voor de UEFA is het een gloednieuw stadion, ze kennen het alleen deels van de EK-finale van de vrouwen in 2017. Ze wilden kijken hoe het eruit zag en wat de mogelijkheden waren om hier de wedstrijden te organiseren. Uiteindelijk waren ze heel tevreden en werd het stadion goedgekeurd."

"Het is een prima stadion. Maar het blijft de UEFA die het toernooi organiseert. Daarom hebben we het mooie rood met blauw moeten vervangen.", aldus Winckens over de transformatie van De Grolsch Veste tijdens de Nations League finales.

"Alle letters van De Grolsch Veste moesten worden afgeplakt. De standbeelden van N'Kufo en Boschker mochten blijven staan, maar verder is alles aan de ingang veranderd. Het is echt veranderd in een UEFA-entree in plaats van een Twente entree.", aldus Persvoorlichter Richard Peters.

Via deze link kun je de ESPN-Special "Nations League Finals in Enschede" in zijn geheel terugzien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties