Eerste elftal

Video | Geboren Enschedeër Mesbahi geniet van debuut: "Niks mooier dan dit"

Video | Geboren Enschedeër Mesbahi geniet van debuut: "Niks mooier dan dit"

Juliën Mesbahi mocht zondagmiddag zijn debuut voor FC Twente maken. De zeventienjarige centrumverdediger kwam in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard in de 84e minuut in het veld voor aanvoerder Robin Pröpper. Een prachtig moment voor Mesbahi, die na de tijd in het zonnetje werd gezet door zijn medespelers en de supporters.

Hoe voelt het voor Mesbahi om zijn debuut te hebben gemaakt? "Goed, natuurlijk", zegt de Enschedeër in gesprek met FC Twente. "Dit is waar je al die tijd op hebt gewacht. Het moment dat het eindelijk is gekomen, geeft natuurlijk een blij gevoel."

Na de tijd werd Mesbahi naar het uitvak geduwd en werd er een lied gezongen over Enschede, de stad waar hij vandaan komt. Maakt dat het helemaal rond? "Ja, zeker. Ik ben geboren en opgegroeid in Enschede, dus voor mij is er niks mooier dan debuteren voor deze club."

Voelde Mesbahi spanning toen hij in mocht vallen? "Ik voelde natuurlijk wel lichte spanning. Dat hoort erbij, gewoon gezonde spanning. Je geniet er natuurlijk gewoon van", aldus de geboren en getogen Tukker, die ervan geniet om bij het eerste elftal te zitten. "Het is een leuke groep, iedereen lacht met elkaar en werkt hard. We hebben natuurlijk allemaal dezelfde doelen voor het team en blijven gewoon ons ding doen."

Hoe denkt dat Mesbahi op het gebied van voetballend niveau in de groep ligt? "Ik denk goed. Ik ontwikkel me goed en blijf me natuurlijk focussen op mijn ontwikkeling. Met de tijd gaat het steeds beter. Hopelijk kom je er op een gegeven moment meer in."

Wat zijn de doelen van de zeventienjarige centrale verdediger? "Ik wil vaker invallen en vooral de ontwikkelpunten waar ik op moet focussen zo snel mogelijk ontwikkelen. Uiteindelijk streef je natuurlijk naar een basisplaats, maar dat komt allemaal nog wel. Ik moet me gewoon eerst op mijn ontwikkeling focussen", besluit Mesbahi. Bekijk het interview in de video hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties