Eerste elftal

Video: Gullit vindt dat naast Berghuis ook de supporter moet worden gestraft

Video: Gullit vindt dat naast Berghuis ook de supporter moet worden gestraft

De schitterende 3-1 overwinning op Ajax kreeg na de wedstrijd nog een vervelend staartje. Het was oud-Tukker Steven Berghuis die vlak voor het instappen in de spelersbus een supporters achter de dranghekken een klap verkocht. De spelers heeft inmiddels spijt betuigd en heeft daarnaast van zijn werkgever Ajax een boete opgelegd gekregen. Of het hierbij blijft moet nog blijken.

De exacte reden is nog niet officieel naar buiten gebracht, maar Berghuis zou hebben uitgehaald nadat zijn collega Brobbey racistisch zou zijn bejegend door de supporter in kwestie. "Het kan niet wat hij deed, maar het is wel te begrijpen", aldus Gullit over de actie van Berghuis aan tafel bij Rondo. Als het aan de oud-international ligt, ontloopt ook die supporter in kwestie zijn straf niet.

'Weten we ook wie degene is die het heeft gezegd? Die zal toch ook ergens op beeld staan. Dan zou die persoon ook gestraft moeten worden op de een of andere manier. Het kan niet zo zijn dat alleen Berghuis hiervoor is gestraft. Het is te begrijpen dat hij voor zijn maatje opkomt, maar het kan niet."

Volgens Ronald de Boer kan er geen enkel excuus opgevoerd worden voor het gedrag van Berghuis. "Ik vind dat het niet kan. Anders kun je blijven slaan, want er zijn zo veel van die imbecielen. We moeten dit wel aankaarten, maar we moeten het bij de wortels pakken. Dat is het onderwijs en ouders moeten bepaalde normen en waarden aan hun kinderen meegeven. Dat je dit soort racistische dingen en andere dingen niet zegt", besluit de oud-speler van FC Twente en Ajax.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties