Eerste elftal

Video: Ugalde scoort direct eerste interlandgoal bij terugkeer bij Costa Rica

Video: Ugalde scoort direct eerste interlandgoal bij terugkeer bij Costa Rica

Manfred Ugalde werd door de interim-bondscoach van Costa Rica Claudio Vivas gelijk opgeroepen voor de nationale selectie. Ugalde bedankte bijna twee jaar geleden voor de nationale ploeg wegens een conflict met toenmalig bondscoach Luis Fernando Suárez, die de spits niet liet spelen omdat hij te veel (lucht)duels verloor. Na het ontslag van Suárez keerde Ugalde gelijk weer terug in de basis en scoorde hij ironisch genoeg een doelpunt met zijn hoofd.

Ugalde speelde vrijdagavond met Costa Rica tegen Saudi-Arabië op St James’ Park, het stadion van Newcastle United, dat eigenaren heeft uit Saudi-Arabië. In de 32e minuut zorgde Ugalde met zijn hoofd voor de 0-2. Het was het eerste interlanddoelpunt van Ugalde, die pas zijn derde wedstrijd in het nationale elftal van Costa Rica speelde. Het Midden-Amerikaanse land won uiteindelijk met 1-3. Het doelpunt van de spits van FC Twente is onderaan het artikel te vinden.

Ugalde is blij met zijn doelpunt, zo laat hij weten via Teletica en Fedefútbol. "Ik voel me rustig, ik ken mijn kwaliteiten en ben God dankbaar voor het doelpunt. Ik ben trots om te scoren voor de nationale ploeg. Ik ben heel blij en dankbaar."

De 21-jarige spits komt dit seizoen nog niet echt tot scoren bij FC Twente. In de eerste negen officiële wedstrijden van het seizoen maakte Ugalde slechts één doelpunt. Wellicht doet zijn periode bij de nationale ploeg van Costa Rica hem goed. Dinsdag om 18:00 uur speelt Costa Rica nog een wedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Het volgende duel voor FC Twente is Ajax-thuis, waarin Ugalde vorig seizoen goed was voor de 1-1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties