Eerste elftal

Vijandige sfeer maakte wat los bij Steijn: "Kick daar wel een beetje op"

Vijandige sfeer maakte wat los bij Steijn: "Kick daar wel een beetje op"

Sem Steijn tekende donderdag net als in de heenwedstrijd voor de enige goal van FC Twente. Na de 1-0 in Enschede won Hammarby de eerste 90 minuten in Zweden waardoor de ploegen moesten verlengen. Diep in de verlenging was het de Hagenees die kiezelhard de 1-1 scoorde. Het was genoeg om over twee wedstrijden met 2-1 te winnen en door te stomen naar de derde voorronde van de Conference League.

Na afloop stond de grote kleine man voor de camera van Veronica en kreeg de vraag: Kan de ontlading groter dan dit? "Ik denk het niet. Godverdomme... We hebben een hele zware wedstrijd gehad en als je 'm dan nog in de verlenging binnen weet te schieten, en we hebben als team echt gevochten, dan wordt het echt niet mooier. Je ziet de ontlading van de spelers en iedereen. Dat is gewoon waanzinnig en ik ben superblij dat ik 'm mag maken."

Toch is Steijn ook zelfkritisch. Eerder in de wedstrijd speelde hij zichzelf op enkele meters voor het doel vrij, maar wist de doelman zijn schot met zijn voeten te keren. "Ik moet zeggen dat er nog wel eentje had in gekund, maar dat maakt allemaal niet meer uit. We zijn door en dat is het allerbelangrijkste."

Is dit nu nog mooier door die sfeer in het stadion? "Dit motiveert mij wel", vervolgt Steijn. "Dat je vanaf moment één wordt uitgefloten, uitgescholden en er van alles naar je hoofd krijgt gegooid. Ik kick daar wel een beetje op. Ik vind het heerlijk om hier dan te spelen en dat geeft mijn extra motivatie. Ik vind dit heerlijk", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties