Eerste elftal

Vitesse komt als aangeschoten wild naar de Grolsch Veste

Vitesse komt als aangeschoten wild naar de Grolsch Veste

Komende woensdag krijgen de spelers van FC Twente een uitstekende kans om de Twente-supporters te laten zien dat de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een incident was. Over twee dagen stroomt de Grolsch Veste namelijk weer vol voor de inhaalwedstrijd tegen Vitesse. Die club zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en verloor de laatste vier wedstrijden op rij van PSV, AZ, RKC en afgelopen weekend Sparta. In deze vier wedstrijden kwamen de Arnhemmers slechts één keer tot scoren.

Vitesse won alleen de eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Volendam en staat na vijf wedstrijden met drie punten op plek 15. Er moet dus snel iets gebeuren bij Vitesse, want de club wil voorkomen dat het het nieuwe FC Groningen wordt. Die ploeg degradeerde vorig seizoen tegen alle verwachtingen in naar de Keuken Kampioen Divisie.

"Wie een degradatie van Groningen had voorspeld, was uitgelachen. En zo zijn er meer voorbeelden de laatste jaren. Heracles, PEC, ADO Den Haag, Willem II, Twente ooit. Wij mogen geen Groningen worden", zo laat Vitesse-trainer Philip Cocu weten in gesprek met Voetbal international. De druk neemt toe in Arnhem, maar daar kan de oefenmeester wel mee leven. "Er is altijd druk, ik voel altijd druk. Als je onderin staat en als je bovenin staat. Als je daarvan onder de indruk bent, moet je niet in de voetballerij werken."

De kans is aanwezig dat Cocu na de nederlaag tegen Sparta zijn strijdplan aan gaat passen tegen FC Twente. Er werd tegen de Rotterdammers namelijk geen enkele keer op doel geschoten. "Misschien moet het anders, dat gaan we bekijken. Tegen Sparta probeerden we het al met twee spitsen centraal en een 10 daarachter. Dat vraagt ook weer wat anders op andere posities. Woensdag is Twente alweer, het is kort dag, maar we gaan wel bekijken of het anders kan en moet."

De wedstrijd FC Twente - Vitesse wordt woensdag afgetrapt om 20:00 uur.

Poll

Wat verwacht jij tegen Vitesse?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties