Eerste elftal

Vitesse-verdediger denkt FC Twente pijn te kunnen gaan doen

Vitesse-verdediger denkt FC Twente pijn te kunnen gaan doen

Vitesse kent een zeer matige start van de competitie. Van de eerste vijf wedstrijden werd alleen de eerste gewonnen en de overige vier gingen verloren. Alsof het allemaal nog niet genoeg is heeft de ploeg uit Arnhem te maken met een flink aantal blessures. Mathijs Tielemans, Amine Boutrah, Said Hamulic, Thomas Buitink en Davey Pröpper zijn er allemaal niet bij. Toch ziet Vitesse-trainer Philip Cocu kansen.

"Een pittige wedstrijd, want zeker in eigen huis is FC Twente erg sterk. Maar elke wedstrijd biedt mogelijkheden en kansen en daar moeten wij ons op richten. Het is vooral belangrijk dat we naar onszelf kijken. Wat brengen wij in die wedstrijd aan strijd en arbeid. Als we dat heel goed doen, kan je soms in dit soort wedstrijden een verrassend resultaat halen."

"Je zal de strijd aan moeten gaan om ze niet te makkelijk te laten voetballen", vervolgt hij op de clubwebsite van Vitesse. "Het is een goed voetballende ploeg waar veel automatismen al inzitten. Dan moet je er kort opzitten en agressief spelen. En op de momenten dat wij de bal hebben zullen we betere keuzes moeten maken dan afgelopen weekend tegen Sparta."

Ook verdediger Ramon Hendriks blikt vooruit. "Het is een taaie wedstrijd. FC Twente is thuis heel goed, maar ik denk dat we altijd kansen kunnen creëren om FC Twente pijn te doen. Dat heeft RKC ook laten zien. Als het voetballend niet lukt dan moeten we strijden en duels moeten gaan spelen. Dat gaan we doen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties