Eerste elftal

Vlap betreurt problemen oud-club, maar juicht volop bij goal: "Kreeg een kronkel, joh"

Vlap betreurt problemen oud-club, maar juicht volop bij goal: "Kreeg een kronkel, joh"

Michel Vlap uit Friesland was zaterdagavond de matchwinner tegen sc Heerenveen. De 26-jarige man uit Sneek was met een afstandsschot goed voor de enige goal bij de wedstrijd in De Grolsch Veste. Daarmee bracht Vlap zijn oud-club nog dieper in de problemen. sc Heerenveen heeft nu vijf competitiewedstrijden achter elkaar verloren.

"Het is lekker voor mezelf, maar het is niet leuk om de club waar je altijd gespeeld hebt, die je een warm hart toedraagt, in zwaar vaarwater te zien", zegt Vlap in gesprek met Omrop Fryslan. Desondanks ging de aanvaller helemaal los bij het maken van de 1-0. "Iedereen weet dat ik van de club hou en de club een warm hart toedraag. Alleen ik kreeg een kronkel, joh. Moeilijke wedstrijd, ik schiet die bal binnen, dan word ik gewoon blij. Het is emotie, ik kan er niks aan doen."

Het doet Vlap pijn dat sc Heerenveen voor de vijfde keer op rij verloren heeft. "Dat is niet leuk." 'Maar het is je eigen schuld', zegt de interviewer met een lach. "Ja, maar uiteindelijk speel ik nu bij Twente. Ik heb het ontzettend naar mijn zin, het is echt een prachtclub. Tuurlijk is het niet leuk om te zien, maar uiteindelijk voetbal ik ook voor mezelf", aldus Vlap.

De Fries scoorde via een afstandsschot. Daarbij zag Andries Noppert er niet lekker uit. Vlap verdedigt de doelman van sc Heerenveen, die een lastige periode beleeft. "Ik sprak hem net, ik zei: 'Het was een lastige bal voor je.' Tuurlijk, het ziet er een beetje ongelukkig uit, dat is ook een beetje de fase waar hij in zit. Maar het is gewoon een goede keeper. Hij ziet hem niet en wanneer hij hem ziet, gaat hij als een zwabber door zijn benen. Dat is rot."

Is het dan een mooie goal of een blunder? "Zullen we hem in het midden laten?", lacht Vlap. "Ik schiet hem, het is een zwabber. Tuurlijk heb je een beetje geluk nodig. Dat geluk heb ik op dit moment. Volgens mij staat Haye in de baan van het schot, hij ziet hem niet aankomen. Voordat hij hem ziet, daalt hij naar de grond. Dan is hij ook twee meter, dan is het wat lastiger om die bal snel tegen te houden", besluit Vlap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties