Eerste elftal

Vlap blinkt uit als de nieuwe linksbuiten van FC Twente: "Voel me vrij en comfortabel"

Vlap blinkt uit als de nieuwe linksbuiten van FC Twente: "Voel me vrij en comfortabel"

Vorig seizoen waren Michel Vlap en Sem Steijn op het veld concurrenten van elkaar, maar naast het veld waren het al dikke maatjes. Dit seizoen blijkt dat het tweetal ook in één elftal kan spelen, een uit nood geboren keuze van de nieuwe trainer Joseph Oosting. Die kon na de voorbereiding niet om Steijn heen en bij gebrek aan een fitte linksbuiten kreeg Vlap die rol toebedeeld. Een gouden greep, want Vlap speelt als herboren en was ook zondag weer de man van de wedstrijd.

Voor sommige supporters is het nog wel even wennen, want linksvoor was het terrein van de grillige, soms geniale en soms ook zeer druistige Virgil Misidjan die keer na keer een actie maakte. Vlap heeft een vrije rol gekregen als linksbuiten en vult deze compleet anders is. Toch wil hij niet horen dat hij geen actie kan maken. "Heb je die ene actie aan de zijlijn niet gezien? Dat kan ik ook hoor, een actietje maken", aldus een altijd vrolijke Vlap tegenover de Tubantia na afloop van de 2-0 overwinning op FC Volendam.

Maar welke rol heeft hij nu precies gekregen? "Ik heb een hele vrije rol, mag naar binnen komen en kan op het middenveld uitkomen als een soort van tweede tien. Het is de bedoeling dat ik veel aan de bal kom en wat ga creëren. En ik denk dat ik dat vandaag ook heb gedaan." Het was uitgerekend Vlap die de assist leverde bij de 1-0 van zijn maatje Steijn. Extra leuk was het voor beide heren dat het in Volendam gebeurde, want Vlap en Steijn keerden vorig seizoen met een hersenschudding en een nederlaag terug uit Volendam.

Dat Vlap zo goed rendeert als linksbuiten zal voor Bruggink ook een reden zijn geweest om geen extra linksbuiten te halen. Een buitenkansje zou hij zeker hebben overwogen, maar met Vlap in een vrije rol loopt het uitstekend en daarnaast is Ünüvar er als back-up. Inmiddels heeft Vlap zich ontpopt tot een manusje-van-alles. Hij kan op tien, heeft vorig seizoen bewezen ook op acht uit de voeten te kunnen en kan dus ook spelen als linksbuiten. "In dit team kan ik op heel veel posities spelen. Ik voel me vrij en heel comfortabel aan de bal, dat is het mooiste van alles. Ik denk dat ik dit keer het team ook aan het voetballen heb gebracht", besluit hij het gesprek met Ten Voorde.

Poll

Op welke positie zie jij Vlap het liefst?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties