Eerste elftal

Vlap brengt te weinig: "Maar wie moet daar dan staan? Je hebt hem ook wel nodig"

Vlap brengt te weinig: "Maar wie moet daar dan staan? Je hebt hem ook wel nodig"

Michel Vlap kende een geweldige seizoenstart bij FC Twente. Als linksbuiten werd de Fries volop geprezen. Sinds zijn blessure in oktober is het niveau van de eerste maanden er echter niet meer. Ook in de tweede seizoenshelft loopt het nog niet op rolletjes bij Vlap: tegen NEC Nijmegen (invalbeurt) en Excelsior was het goed, voor de rest presteert de 26-jarige speler ondermaats.

"Vlap zat totaal niet in de wedstrijd", constateert clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. Fardau Wagenaar haakt gelijk in. "Smal dan... Sorry, ik sla Vlap even over. Ik vind Smal echt een veel grotere ergernis. Die jongen wil niet bijtekenen, ik vind daar wat van. Hij laat het gewoon niet zien. Zo'n Vlap probeert het nog wel, ik heb bij hem meer het gevoel: dat kan een keer."

Daar is Ten Voorde het niet helemaal mee eens. "Nou, een keer... Het is bij Vlap de laatste tijd te weinig. Vorige week tegen Excelsior was hij het eerste kwartier heel goed. Mensen vinden dat daar een keer een ander moet staan, maar wie dan? Je hebt hem ook wel nodig om aan het voetballen te komen als ploeg, vind ik", zegt de clubwatcher.

"Maar hij moet meer brengen. Twee goals en twee assists, dat is te weinig op de plek waarop hij staat." Hier maakt Ten Voorde een foutje, want Vlap heeft in negentien wedstrijden niet twee, maar vier assists. Wel maakte hij nog pas twee doelpunten. "Hij werd terecht gewisseld", besluit Ten Voorde over de prestaties van Vlap tegen FC Utrecht.

Opinie: Wie moet zondag tegen Go Ahead Eagles (aftrap 14:30 uur) als linksbuiten beginnen? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Wie moet zondag als linksbuiten beginnen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties