Eerste elftal

Vlap doet belofte aan Oosting voor de wedstrijd tegen Vitesse

Vlap doet belofte aan Oosting voor de wedstrijd tegen Vitesse

Vandaag mogen de spelers van FC Twente bewijzen dat ze beschikken over de nodige veerkracht. Na de 1-0 nederlaag op bezoek bij RKC Waalwijk, wordt er in eigen huis een overwinning verwacht tegen het kwakkelende Vitesse. De Arnhemmers wonnen de eerste wedstrijd uit bij FC Volendam, maar verloren daarna achtereenvolgens van PSV, AZ, RKC en Sparta. Michel Vlap was één van de spelers die tegen RKC steken liet vallen en daar is hij zich ook bewust van.

"Persoonlijk was het geen geweldige wedstrijd, maar als team was het ook gewoon niet goed. Er moet gewoon wat meer energie in en dat gaan we morgen weer doen." Het woord energie lijkt het toverwoord, maar dat was volgens Vlap niet het enige dat ontbrak tegen RKC. "We hadden het erover in de groep dat energie zo'n standaard woord is. Ik vond het vooral in vaardigheden en slordigheden. We moeten gewoon gas geven. Tuurlijk hadden we de wedstrijd kunnen winnen, want we hebben wel wat kansjes gehad, maar we waren gewoon niet goed genoeg. Klaar. Soms is het een signaal, gewoon weer even gasje bij. Daar gaan we voor."

Je moest niet even met beide benen op de grond gezet worden? Nee. We waren niet aan het zweven of zo. Natuurlijk hebben we een paar mooie wedstrijden gehad, maar dan wil je het bij RKC ook gewoon goed doen. Soms heb je wedstrijden dat het aan de bal gewoon even wat minder is, maar dan moet je wel thuis geven in de duels. In de Grolsch Veste hebben we dat probleem vaak niet, daar is het publiek dat ons er overheen trekt. Tegen Vitesse moeten we er gewoon weer staan en voor drie punten gaan voetballen.

Vitesse is net als RKC een oude club van Oosting. Het zal toch niet twee keer op rij gebeuren? "Wij gaan daar als team voor zorgen dat dat niet gebeurt", besluit Vlap met een lach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties