Eerste elftal

Vlap lacht als een boer met kiespijn na 'ongelukkige missers' tegen Ajax

Vlap lacht als een boer met kiespijn na 'ongelukkige missers' tegen Ajax

Na de 0-0 tegen Ajax overheerst bij FC Twente de teleurstelling. De Tukkers waren de betere partij in de Johan Cruijff ArenA en kregen grote kansen, maar wisten niet te scoren. Aanvallende middenvelder Michel Vlap kreeg twee echt grote kansen in de wedstrijd. Bij de eerste had hij pech doordat zijn kopbal via de binnenkant van de paal net niet in de goal belandde, bij de tweede ontbrak de overtuiging.

Vlap stond na de wedstrijd RTV Oost te woord. "Ik denk niet dat je vaak hebt dat je 0-0 speelt in de ArenA en ontevreden bent, maar ik denk dat we FC Twente wel goed vertegenwoordigd hebben. Maar we deden onszelf ook tekort. In de eerste helft, in de tweede helft niet", vertelt de middenvelder.

Na de rode kaart van Ajax ging FC Twente minder spelen. "Ik moet zeggen dat Ajax ook wat ging veranderen. Die zakten eigenlijk volledig in, waardoor het lastig was om erdoorheen te komen. Maar we gingen te veel breien en hebben in de tweede helft te weinig kansen gecreëerd. Dat is zonde, want uiteindelijk is dit wel een grote kans natuurlijk."

Vlap scoorde in de zesde minuut bijna zijn eerste treffer van het seizoen. Hij kopte de bal op de binnenkant van de paal. "De eerste helft ging eigenlijk echt heerlijk. Ik zag de voorzet komen, voor mijn gevoel kopte ik hem echt goed. Dan gaat hij weer op de paal. Het is wat het is", lacht Vlap als een boer met kiespijn.

Vlap kreeg later in de wedstrijd nog een kans, waarbij hij een mooi balletje van Van Wolfswinkel niet overtuigend afwerkte. "Ik dacht dat ik buitenspel stond en dat de keeper uitkwam. Toen ik later terugdacht aan het moment, dacht ik: wat ben ik nou aan het doen? Ik kan hem gewoon aannemen. Maar het was een momentopname."

"Ik dacht dat de keeper kwam en wilde hem schampen, verlengen. Maar hij bleef staan, dus ik kon hem gewoon aannemen. Daar kan je achteraf wel over nadenken, maar ik baal meer van die kopbal. Ik heb deze kans in de wedstrijd niet ervaren als hele grote kans, maar het is wat het is. Ik denk dat ik mezelf wel heb laten zien, alleen ik had pech dat de bal er niet in ging", aldus Vlap, die deze week nog ziek was, maar wel tegen Ajax mocht starten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties