Eerste elftal

Vlap oogst complimenten in vrije rol: "Speelt een beetje zoals Luís Figo"

Vlap oogst complimenten in vrije rol: "Speelt een beetje zoals Luís Figo"

De laatste drie wedstrijden verkozen de supporters Michel Vlap tot Man of the Match op onze website. Dat zegt alles over het spel van de Fries dit seizoen, maar vooral de laatste tijd. In een vrije rol hangend op links blinkt Vlap uit. Als dirigent van het elftal zet hij aanvallen op en maakt hij acties. Vlap laat zien waarom FC Twente hem vorig jaar zomer voor twee miljoen euro overnam van RSC Anderlecht. En dat op een geheel nieuwe positie.

Jan van Staa koos bij De Oosttribune van RTV Oost als 'Moment van de Week' dan ook niet voor een van de doelpunten, maar voor het spel van Vlap. De analist zag FC Twente eigenlijk helemaal niet zo lekker spelen. "Het gaat een beetje stroperig, het is lastig. Bij FC Twente slaat de vermoeidheid toe en dan den ik, wie gaat de wedstrijd nou openbreken?", zegt van Staa.

"En dan geeft Vlap die bal op Steijn, met een aanname en met een beetje mazzel met het afwerken. Op dat soort momenten zat ik te wachten, tot hij zo'n bevlieging zou hebben. Hij is de laatste weken in zo'n goeden doen, mijn complimenten", aldus de oud-trainer van FC Twente en Go Ahead Eagles.

Van Losser herkent de manier van spelen van Vlap in de rol die de Portugese legende Luís Figo vroeger had. "Vlap speelt een beetje zoals Figo. Een vrije rol. Die speelde ook zo bij Portugal, Inter en Real Madrid." Van Staa merkt op dat Vlap weinig balverlies leidt. "Hij oogt ook ontspannen, hij speelt vrijuit, de glimlach is er, ja dan gaat het allemaal een stukje beter", besluit Van Staa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties