Eerste elftal

Vlap realiseert zich: "Ik ben totaal geen linksbuiten"

Vlap realiseert zich: "Ik ben totaal geen linksbuiten"

Michel Vlap begon afgelopen wedstrijd tegen Excelsior weer aan de basis als linksbuiten. Tegen NEC startte hij niet, tot grote frustratie vanuit de aanvallende middenvelder. Maar in het duel tegen de Kralingers kreeg de Fries het op zijn heupen en zagen we de Vlap van tegen Ajax weer een beetje terug. Zelf genoot hij ook ontzettend van de wedstrijd.

Vlap zat er lekker in tijdens de wedstrijd. "Ik voelde me goed, we waren dominant aan de bal en dan kom ik aan de bal. De jongens weten dat als ik een paar meter heb dat ze me moeten inspelen en daar komt de eerste goal uit dus dat is lekker", vertelt de van origine aanvallende middenvelder na afloop van de wedstrijd bij RTV Oost.

De Fries heeft dit seizoen een rol gekregen aan de linkerkant van het veld, al speelt hij zelf het liefst op de tien positie. "Ik probeer de bal te zoeken, maar soms heb je wedstrijden dat ik aan de zijkant moet spelen. Dat is niet mijn kwaliteit en ik ben geen linksbuiten, gewoon totaal niet. Ik probeer het zo goed mogelijk in te vullen en ik weet dat mensen af en toe ook een klassieke linksbuiten willen zien, maar ik ben gewoon een tien."

Tegen NEC mocht hij niet aan de aftrap beginnen, vandaag liet Vlap zien waarom hij dit iedere wedstrijd zou moeten. "Prikkelen is altijd goed, want je moet altijd scherp zijn. De club weet wat ze aan mij hebben en we hebben gewoon een goede selectie. De trainer maakt dan de keuze en ik heb vandaag mijn visitekaartje afgegeven."

Al vindt de aanvallende middenvelder het niet gek dat andere spelers uit de selectie ook een kans krijgen. "We hebben gewoon een goede selectie, maar dat moet ook als we wat willen bereiken." In de wedstrijden zoals deze is het dan van groot belang dat er gewonnen wordt. "We hebben het vooraf besproken: dit zijn de potten die je moet pakken. Dan had de trainer van de tegenstander er wat bovenop gelegd, dat werkt als extra motivatie."

Wie de concurrentie nu is? "Ik denk dat wij Ajax achter ons moeten houden en als ik naar boven kijk dan vind ik dat we het Feyenoord het zo moeilijk mogelijk moeten maken. We willen wat bereiken en we zijn echt gebrand. In de Grolsch Veste laten we het zien en ik heb hier alleen maar het uitvak gehoord, dus dat is wel mooi", besluit de Fries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties