Eerste elftal

Vlap te snel teruggekeerd van blessure? "Je moet gewoon topfit zijn"

Vlap te snel teruggekeerd van blessure? "Je moet gewoon topfit zijn"

Michel Vlap kende een uitstekend begin van het seizoen. Als hangende linksbuiten kon de 26-jarige Fries het spel bepalen. Een week voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo scheurde Vlap op de training echter twee enkelbanden in. Dat is een blessure waar normaal vier tot zes weken op staat, maar de gelegenheidslinksbuiten was na iets meer dan twee weken weer terug voor het thuisduel tegen Feyenoord. Sindsdien valt het spel van Vlap echter tegen.

Jan van Staa denkt dat er een verband is tussen zijn blessure en zijn matige vorm. "De vorm van voor zijn blessure, had hij gewoon nog niet. Dat heeft met elkaar te maken", vertelt Van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Misschien heeft hij nog wat angst, misschien is hij negentig procent fit, misschien heeft hij toch nog wat reactie op zijn enkel."

Voor de thuiswedstrijd tegen PSV is Vlap een twijfelgeval. "In dit soort wedstrijden kun je niet op negentig procent spelen. Je moet gewoon topfitte spelers hebben, wil je resultaten boeken", aldus Van Staa. Gert Jan Karsten vindt dat FC Twente geen risico moet nemen met Vlap. "Je kunt alles aan één wedstrijd ophangen, maar het is competitievoetbal. Als hij niet speelt, komen er kansen voor anderen."

Vervanger?

Wie moet Vlap vervangen, indien hij niet fit genoeg is? "Van Wolfswinkel heeft heel vaak aan de linkerkant gespeeld", zegt Van Staa. "Dat is een ander type. Vlap is natuurlijk de man die aan het lopen is en diep gaat. Van Wolfswinkel is een wat slimmere speler, die speelt vaak in de bal. Dan heb je wel wat meer kopkracht erbij. Hij kan wat meer naar binnen spelen en misschien dat Smal over de buitenkant kan gaan. Je moet het oplossen in teamverband, je hebt geen tweede Vlap. Zeker voor zijn blessure was hij top. Qua dreiging, aan de bal en tussen de linies. Maar hij moet wel gewoon fit zijn. Dat geldt voor iedereen."

Poll

Wie moet Vlap vervangen als hij en Van Bergen niet fit zijn?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties