Eerste elftal

Vlap voelt onvoorwaardelijke liefde van Twente-supporters: "En dat gevoel is wederzijds"

Vlap voelt onvoorwaardelijke liefde van Twente-supporters: "En dat gevoel is wederzijds"

Michel Vlap beleefde vorig seizoen niet de meest gelukkige periode van zijn carrière. De aanvallende middenvelder kwam maar niet tot scoren en behaalde in te veel wedstrijden en te laag niveau. Naarmate het seizoen vorderde en Vlap ook enkele doelpunten begon te maken, werd het spel van de Fries steeds beter. Dit seizoen is hij een van de uitblinkers van FC Twente.

Vader Jan Vlap zag dat zijn zoon bakken aan kritiek kreeg. "Vorig seizoen werd er alleen gekeken naar de goals die hij niet maakte. Niet naar de manier van druk zetten, zijn samenspel of hoe hij de gaten dichtloopt", vertelt Jan Vlap in gesprek met Linda Vermeeren van TC Tubantia.

Waar er van buitenaf veel negativiteit was, bleven de mensen binnen FC Twente optimistisch. "Jan Streuer belde vaak met Michel of appte: 'Het komt wel goed, zit er niet over in'. Ook Jans gaf hem veel vertrouwen door tegen de algemene opinie in te gaan. Helaas heeft Michel dat nooit helemaal kunnen uitbetalen, maar daar is-ie Jans heel dankbaar voor."

"De mensen waren vorig jaar best kritisch. Dat snap ik. Voetbal gaat om statistieken", zegt Michel Vlap. "Alleen was ik ook op een andere manier belangrijk voor het team. Ik vind dat ik dat vorig jaar goed gedaan heb, alleen zat het niet mee. Ook dit seizoen lukt nog niet alles. Daar baal ik van. De FC Twente-fans hebben me dat nooit aangerekend en zijn altijd achter me blijven staan. Ik voel de liefde naar mij toe. Dat vind ik mooi en dat gevoel is wederzijds."

Twente even ontvluchten

Toch moest Vlap Twente vorig seizoen soms even ontvluchten. "Ik woon in Enschede, maar heb ook een huis in Sneek met een eigen bar en pooltafel. Daar ging ik dan heen, soms alleen om een hapje te eten. In Enschede zijn mensen emotioneel betrokken en ik heb zo’n uitgesproken kop, dat mensen me altijd aanspreken. Om constant aan het voetbal herinnerd te worden, was soms vervelend. Door naar mijn familie of vrienden te gaan, kon ik me weer opladen."

"Soms heb je een jaar waarin je denkt dat het leven verschrikkelijk zwaar is en dat alles en iedereen zich tegen je keert. Dat heb ik ook gedacht, maar uiteindelijk ben jij zelf de enige die je uit de put kan trekken. Dat is me gelukt, dankzij mijn omgeving. Door terug naar Sneek te gaan en leuke dingen te doen. Voetbal is op dat moment bijzaak. Ik ben voetballer, maar vooral ook gewoon Michel", aldus Vlap.

Toekomst?

Vlap is dit seizoen een van de uitblinkers van FC Twente. Dit doet hij als linksbuiten. "Het pakt goed uit. Vooral in Istanboel maakte hij zo veel indruk op me", zegt Jan Vlap, die kijkt naar de toekomst van zijn zoon. "Michel heeft het enorm naar zijn zin bij FC Twente, maar heeft ook ambities. Belangrijk, anders zit je op een dood spoor. Hij wil de beste worden van FC Twente. En wat daarna komt, zien we wel", besluit de vader van de voetballer, die het zelf net niet redde bij sc Heerenveen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties