Eerste elftal

Vlap wil rendement opkrikken: "Weet dat ik met mijn kwaliteiten beter kan"

Vlap wil rendement opkrikken: "Weet dat ik met mijn kwaliteiten beter kan"

Michel Vlap is één van de belangrijke spelers die in de zomer van 2021 naar FC Twente kwam. De jongens die destijds werden aangetrokken, hebben de basis gelegd voor het succes van de laatste jaren. Toch heerst er lang niet altijd positiviteit rondom Vlap. De 27-jarige Fries blikt terug op zowel de teamprestaties als zijn individuele prestaties van de afgelopen jaren en blikt vooruit op aankomend seizoen.

Teamprestaties
"We zaten laatst bij het kampvuur met de 'oude jongens' die er al vanaf het begin waren: Ricky van Wolfswinkel, Lars Unnerstall, Robin Pröpper en Michal Sadílek", vertelt Vlap in gesprek met RTV Oost. "We zeiden: 'Ja, jongens, we kwamen allemaal het jaar dat we voor het eerst Europees voetbal weer naar Twente haalden.' Nu hebben we gewoon Champions League en sowieso groepsfase Europa League. Daar ben ik zelf heel trots op, de andere jongens ook. Daar heb ik op vakantie zeker wel even over nagedacht."

Individuele prestaties
Vlap werd afgelopen seizoen gebruikt als linksbuiten. "Ik ben natuurlijk op een andere positie neergezet. Ik ben niet voor niets lang op die positie blijven spelen. Er waren genoeg andere opties, maar de trainer heeft toch vertrouwen in me gehad. Ik weet zeker dat ik een groot onderdeel ben geweest in het voetballende gedeelte van Twente."

Aankomend seizoen
Vlap speelde bij FC Twente al als acht, als tien en als linksbuiten. Waar gaat hij komend seizoen spelen? "Ik hoop persoonlijk dat ik tussen de acht- en tienpositie mag gaan spelen. Daar heb ik mijn focus op gelegd. Ik ben ook zo'n speler. Ik wil graag de bal hebben en wil het team aan het voetballen brengen. Ik denk dat ik daarmee een plus ben voor de groep."

Ligt zijn voorkeur bij acht of tien? "Tegenwoordig heb je ook een beetje met rollen te maken. Als je hoog op het veld komt te spelen en je hebt met 'pockets' (een positie naast en achter de diepe spits, red.) te maken, speel ik bijvoorbeeld graag in de linker pocket. Ik pin geen positie vast, ik wil gewoon op het middenveld spelen. Dat is waar ik me op focus."

Linksbuiten is dus einde verhaal? "Ik ben geen speler die zegt: 'Daar ga ik niet spelen'. Ik heb daar ook een paar hele goede wedstrijden gespeeld. Ik speel waar het team en de trainer mij op dat moment nodig heeft. De trainer is uiteindelijk de baas. Ik weet zelf waar ik graag wil spelen en dat is op het middenveld. Ik denk dat ik daar de meeste toegevoegde waarde heb, maar de trainer is verantwoordelijk. Uiteindelijk bepaalt de trainer en ben ik daarin ondergeschikt. Ik doe mijn best voor de club en voor het team."

Gebrek aan rendement
Bij Vlap gaat het vaak om zijn gebrek aan rendement. Wil hij dit seizoen extra bewijzen dat hij dat wel in zich heeft? "Nee, want vaak als ik met een extra ga spelen, voel ik een druk onder mijn schoenen. Ik weet wat ik kan betekenen in het veld en ben blij als Sem Steijn de bal erin jakkert. Ik weet dat het in het voetbal gaat om goals en assists, maar ik hoop dat de kenners ook kijken naar hoe een aanval tot stand komt en wie er betrokken zijn bij zo'n aanval. Ik denk dat ik daar het afgelopen jaar een hele grote rol in heb gespeeld. Tuurlijk, is wil persoonlijk meer. Ik weet dat ik meer in me heb en ik wil meer. Zolang ik die honger heb, weet ik zeker dat ik met mijn kwaliteiten ook beter kan", besluit Vlap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties