Eerste elftal

Vlap ziet FC Twente (nog) niet als titelkandidaat: "We moeten wel nuchter blijven"

Vlap ziet FC Twente (nog) niet als titelkandidaat: "We moeten wel nuchter blijven"

Michel Vlap werd zondag verkozen tot de man van de wedstrijd. Hoewel het hele team een dikke voldoende verdiende, was de man uit Sneek opnieuw de beste op het veld. En dat terwijl hij sinds dit seizoen op een voor hem vreemde positie staat. Hij speelt sinds het vertrek van Virgil Misisdjan als linksbuiten en Sem Steijn is de nieuwe nummer tien. De keuze van Oosting pakt uitstekend uit, want Vlap speelt op dit moment beter als ooit tevoren in het shirt van FC Twente.

"De trainer heeft me op een beetje andere positie neergezet. Ik probeer het naar behoren in te vullen. De laatste weken gaat dat heel lekker. Ik voel me vrij en comfortabel", aldus Vlap in gesprek met De Telegraaf. Ook vergeet hij niet zijn ploeggenoten te benoemen, want iedereen leverde zondag een topprestatie. "Ik vond ons in alle facetten beter. Ballen afjagen, slidings maken, terug sprinten. We wisten dat Ajax in een moeilijke periode zit. Daar probeer je gebruik van te maken door er vol op te klappen.”

Na vier wedstrijden hebben alleen AZ, PSV en FC Twente met twaalf punten de volle buit te pakken. Toch ziet Vlap FC Twente nog niet als titelkandidaat. "Laten we maar rustig aan doen. We zitten in een goede flow. Er is plezier en intensiteit. Wij weten dat we het elke tegenstander lastig kunnen maken. Maar we moeten wel nuchter blijven in de regio Twente", besluit de nieuwe linksbuiten van FC Twente.

Poll

Denk jij dat FC Twente mee kan gaan strijden om de titel?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties