Eerste elftal

Vlap ziet in zichzelf geen Misidjan: "Maar schaartje eruit gooien kan ik ook hoor"

Vlap ziet in zichzelf geen Misidjan: "Maar schaartje eruit gooien kan ik ook hoor"

Michel Vlap werd de afgelopen weken geroemd om de invulling van zijn nieuwe positie als linksbuiten van FC Twente. Hij nam de rol over van Virgil Misidjan die ervoor koos om zijn bankrekening te spekken in Saoedi-Arabië. Zijn verhuizing van aanvallende middenvelder naar de linksbuitenpositie was eigenlijk een noodgreep, maar pakt bijzonder goed uit. Maar hoe denkt Vlap er zelf over?

"Dat bevalt goed. Ik wil het wel een beetje invullen zoals ik het zelf in wil vullen en daar heeft de trainer me ook heel veel vrijheid in gegeven. Ik ben toch wel een beetje een andere speler dan Misidjan. Af en toe kan ik er ook wel een schaartje uitgooien hoor, dat zit er ook wel in, maar ik vul dat gewoon anders in", aldus Vlap in gesprek met ESPN.

Tegen Ajax speelde hij misschien wel zijn beste wedstrijd tot nu toe. "Dat zijn de potjes waarin je het wil laten zien. Ik ben blij dat het die wedstrijd lekker ging, alleen jammer dat je geen twee assistjes achter je naam kan zetten. Maar het ging lekker en dat is ook waarvoor de mensen naar het stadion komen."

Helaas ging het een week later helemaal mis bij RKC en speelde Vlap zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Dit leverde hem ook een wissel op. "Bij RKC hadden ze wat dingen gedaan waard oor ik wat minder aan de bal kon komen. Dan moet ik zelf nog meer doen en dat is ook een uitdaging voor mij, maar ook voor het team om dan wel de ruimtes te kunnen vinden. Nu moet ik zorgen dat ik morgen weer een lekkere pot voetbal. Maar linksbuiten bevalt me wel. Ik ben een tien en ik vul het ook wel in als een tien, maar ik kom eigenlijk overal op het veld en wil graag aan de bal zijn. En het team moet zorgen dat ik aan de bal kom."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties