Eerste elftal

Vlap ziet onderschatte rol in spel FC Twente, maar heeft ook verbeterpunten

Vlap ziet onderschatte rol in spel FC Twente, maar heeft ook verbeterpunten

FC Twente kocht Michel Vlap afgelopen zomer voor twee miljoen euro. De aanvallende middenvelder beloofde meer goals te scoren dan de magere score van vijf doelpunten die hij tijdens het seizoen 2021-2022 wist te noteren. Hij moest echter lang wachten op zijn eerste goal: begin april scoorde hij pas zijn eerste eredivisietreffer van het seizoen. De eindscore was dit seizoen drie treffers.

"Ik had natuurlijk zelf ook meer willen scoren", geeft Vlap toe in gesprek met Leeuwarder Courant. "Maar mensen zien, denk ik, niet wat voor aandeel ik in ons spel heb. Het drukzetten op de tegenstander. Ballen oppakken die uit het strafschopgebied vallen. Rustig zijn aan de bal. Ik ben een betrouwbare voetballer voor het elftal geworden. Ron Jans valt daarom ook op mij terug. Al mis ik soms wel het onbevangen gevoel dat ik in mijn jaren bij Heerenveen had. Niet nadenken, maar schieten. Dat moet ik vaker doen."

Zondag speelt Vlap tegen zijn oude club sc Heerenveen. "We moeten oppassen voor de counters van Heerenveen, want daarin zijn ze enorm gevaarlijk. Maar wij hebben echt een goede ploeg. Dat zie je ook aan de jongens die we vanaf de bank kunnen brengen. Ik vind dat we soms iets eerder mogen afdrukken richting doel, maar het is genieten om in dit elftal te voetballen. Hopelijk kan ik in de play-offs nog belangrijk zijn", besluit de 26-jarige middenvelder, die vorig jaar zomer een driejarig contract in Enschede tekende. FC Twente heeft de eenzijdige optie dit contract met nog een jaar te verlengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties